UČENICI I PROFESORI PROIZVODE ZAŠTITNE VIZIRE ZA MEDICINSKO OSOBLJE

UČENICI I PROFESORI PROIZVODE ZAŠTITNE VIZIRE ZA MEDICINSKO OSOBLJE

NA 3D PRINTERIMA KOJE JE DONIRAO LIONS KLUB NOVIGRAD DNEVNO PROIZVEDU VIŠE OD 50 VIZIRA

U vrijeme kad je normalan život stavljen po strani, učenici i profesori škola u Umagu, Novigradu i Bujama školske su klupe zamijenili online nastavom i proizvodnjom prijeko potrebnih zaštitnih vizira koje medicinskom osoblju pomažu u zaštiti od koronavirusa. Uz pomoć 3D printera koje je svim školama na Bujštini u protekle dvije godine donirao Lions klub Novigrad, dnevno se proizvede više od 50 zaštitnih vizira.

U hvalevrijednoj akciji sudjeluje cijela Istra, a učenicima i njihovim mentorima ovog puta pomažu članovi Lions kluba Novigrad čija je predsjednica Davorka Parmač ujedno i ravnateljica OŠ Rivarella iz Novigrada. Nakon donacije 3D printera aktivno su se uključili u ovaj hvalevrijedan pothvat nabavkom potrebnog materijala, filamenta i folija za izradu zaštitnih vizira. Cijelu aktivnost koordinira Studentski zbor istarske županije.

Uz dobru volju, zajedništvo i brojna lavlja srca, 3D printeri iz istarskih škola sada u njihovim domovima na najljepši su način pronašli svoje mjesto u obrazovnom sustavu, a medicinsko osoblje Opće bolnice u Puli, Domovi za starije i nezbrinute osobe te Domovi zdravlja u Istri od srca su im zahvalni.

Galerija: