Svjetski dan bolesnika

Lions klub Vukovar u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana, organizirao je sad već tradicionalni, 5. Znanstveno-stručni simpozij “Dr. Vladimir Emedi”, povodom obilježavanja 27. Svjetskog dana bolesnika. Simpozij je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH.

“Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu”, istaknula je moderatorica simpozija Zdenka Floršić.

“Više od 220 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnike, volontera i gostiju, okupilo se u vukovarskom hotelu Lav na 5. Znanstvenom stručnom simpoziju dr. Vladimir Emedi”, istaknuo je Igor Tot, dopredsjednik LC Vukovar te nadodao: “Namjera okupljanja je razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja. Ujedno, želi se zahvaliti svima onima koji liječe bolesnike i skrbe o njima, a to su ponajprije zdravstveni djelatnici te brojni socijalni i vjerski djelatnici, ali i ostali nezdravstveni djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih”.

Skupu se u ime Grada Vukovara obratila i pozdravila sudionike zamjenica gradonačelnika gospođa Ivana Mujkić.

Ravnateljica OŽB Vukovar doktorica Vesna Bosanac pohvalila je rad vukovarskih Lionsa, pozdravila je sve predavače i sudionike skupa te prigodno otvorila skup. Istaknula je kako vukovarska bolnica i njeni zaposlenici pružaju usluge i aktivnosti za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja, sprječavanje bolesti, rano otkrivanje bolesti, pravodobno liječenje te zdravstvenu njegu i rehabilitaciju na vrlo visokom nivou te ulaganje u kontinuiranu edukaciu i stručna usavršavanja zaposlenika OŽB Vukovar.

Prigodna predavanja za ovogodišnji simpozij, koja su prijavljena i bodovana u 4 komore zdravstvenih djelatnika, priredili su:  Gorjan Opačić, dr.med., spec. ortoped i traumatolg, Petar Trek, dr. med., spec. internista, Stjepan Jelica, mag. physioth. v. pred.,  Đekić Željko, bacc.physioth., Biljana Bunjevac Horvatić, dr. med., spec. infektolog, dr.sc. Agneza Aleksijević, mag.med.techn., v. pred., Ankica Vlačić, mag.med.techn. i Nikola Drobnjak, dr. med., spec. psihijatar, subspecijalist socijalne psihijatrije.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

 

Vaš LC Vukovar

Video: 
See video
Galerija: