Sudjelovanje D-126 Hrvatska na godišnjoj konferenciji Lions Clubs International Foundation (LCIF) u Parizu

D-126 Hrvatska i ove godine je bio zastupljen na godišnjoj konferenciji LCIF-a.

Obzirom na spriječenost našeg koordinatora Distrikta za LCIF, Mladena Kajganića, na godišnjem sastanku LCIF-a za Konstitutivno Područje IV Europu, koji je održan u Parizu od 14. do 16. rujna, ispred našeg Distrikta 126 Hrvatska sudjelovao je PDG Dražen Melčić.

Glavna tema konferencije je bila predstavljanje nove inicijative LCIF-a „Campaign 100“, ali i konkretna i detaljna obuka i upućivanje koordinatora distrikta i multi-distrikta, kako što uspješnije realizirati tu incijativu.

A plan je jako ambiciozan – prikupiti za našu zakladu LCIF i podijeliti putem grantova potrebitima ukupno 300 milijuna dolara zaključno do 30.6. 2021. godine.

Brojka „100“ je simbolizira više značenja:

  • Prikupljati/podijeliti 100 milijuna Dolara godišnje
  • 100 godina postojanja LCI-ja
  • Sudjelovanje 100% svih klubova u donaciju
  • Sudjelovanje 100% svih članova u donacijama
  • Inicijativa 100/100 (100% članova kluba donira 100 USD u jednoj godini)

Osim edukacije, prezentirana su i područja odobravanja budućih grantova, koja su usklađena sa prihvaćenom strategijom „LCI Forward:

  1. Pomoć slijepim i slabovidnim osobama
  2. Pomoć mladima i djeci
  3. Pomoć kod prirodnih katastrofa
  4. Pomoć kod humanitarnih potreba (Borba protiv ospica i rubeole, Podrška hendikepiranim ljudima, Podrška ugroženim i ranjivim grupama)
  5. Borba protiv Dijabetesa
  6. Borba protiv gladi
  7. Karcinom kod djece
  8. Zaštita okoliša

Edukaciju je predvodio predsjednik inicijative „Campaign 100“ za Konstitucionalno Područje IV Europa, Past International President Prof. Dr. Giuseppe Grimaldi, zajedno sa timom tzv. area leadera i profesionalcima LCIF-a iz naše središnjice Oakbrooka.

PDG Dražen Melčić je imao priliku prezentirati naš najveći projekt Distrikta, međunarodnu humanitarnu regatu „Jedrima protiv droge“, koja će se održati 24.-27. travnja 2019., ali i da lobira za kandidaturu našeg Distrikta za održavanje Europa Foruma 2021. u Zagrebu.

Naravno, to je bila prilika i da se susretnu stari i upoznaju novi Lions prijatelji iz cijele Europe a većina će doći i na predstojeći Europa Forum u Skopje (25.-27. listopada).

Galerija: