Splitski „LIONSI“ ispisali ček na 115.000,00 kuna za pomoć KBC-u

ACTA, NON VERBA SEZONU DOBRIH DJELA OKONČALI U VELIKOM STILU DONACIJOM ZA LABORATORIJ ZA HUMANU GENETIKU

Splitski „LIONSI“ ispisali ček na 115.000,00 kuna za pomoć KBC-u

Novac za KBC većje na računu, proces kupnje opreme je u tijeku, ali je  jako važno podsjetiti javnost na važnost ovakvih akcija - kazao je predsjednik „Lionsa“ dr Robert Vulić

Lions klub „Split“ u velikom je stilu zatvorio sezonu 2015./2016. Čak 115.000,00 kuna prikupljeno je za pomoć KBC-u Split, odnosno Laboratoriju za humanu genetiku Zavoda za hemato-onkologiju i imunologiju Klinike za dječje bolesti. Dr Robert Vulić, predsjednik LC „Split“ 2015./2016. Uručio je simboličan ček prof. Vidi Čulić iz Laboratorija za humanu genetiku.

-        Uručenjem ovog čeka, želimo senzibilizirati javnost te potaknuti ljude da se uključe u ovakve humanitarne akcije. Naime novac Za KBC već je na računu, proces kupnje opreme je u tijeku, ali je jako važno podsjetiti javnost na važnost ovakvih akcija- kazao je dr. Vulić.

Zahvaljujući trudu članova Lions kluba „Split“, Zavod za hemato-onkologiju i imunologiju, postat će bogatiji za uređaje koji će olakšati te unaprijediti njihov rad.

-        Zahvaljujući velikodušnoj donaciji, opremit ćemo mikroskop za analizu kromosoma periferne krvi i koštane srži. Na ovaj ćemo način nadoknaditi manjak kadra te pružiti pacijentima najbolju moguću uslugu - kazala je prof. Čulić.

Pod motom „Acta, non verba“, Lionsovci su tijkom protekle godine provodili brojne akcije kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Članovi se tako, između ostalog, mogu pohvaliti donacijama za Županijsku udrugu slijepih, dječji vrtić „Smješak“ KBCa Split, Caritas Šibensko-kninske nadbiskupije, udrugu „DIXY“  te Udrugu za palijativnu skrb. Stipendirali su mlade talente, donirali laptop slijepoj učenici koja  uz redovnu pohađa i glazbenu školu, a sudjelovali su i na regati „Jedrima protiv droge“ te sadnji na Marjanu.

U travnju ove godine, obilježili su svoju 25. obljetnicu i to humanitarnim koncertom „Note ljubavi za osmijeh djece“koji seodržao u HNK Split.

Prof. Julije Meštrović ispred Klinike za dječje bolesti, istaknuo je koliko je Lions Klub Split pomogao KBC-u.

-        Članovi kluba od pčetka su uključeni u stvaranje splitske Jedinice intezivnog liječenja za djecu. To je bila velika akcija i izuzetno bitan događaj ne samo za Split, veeć za cijelu Hrvatsku. LC „Split“ izuzetno nam je pomogao svojom podrškom , ali i donacijom od gotovo dva milijuna kuna - istaknuo je Meštrović.

Nakon 25 godina entuzijazma, truda i nesebičnosti Lionsovci i dalje nastavljaju pomagati jednakim intezitetom pa će ovakve akcije organizirati i u sljedečoj humnitarnoj sezoni.

Tekst: Anja Popović

Snimila: Anamarija Jurčev Savičević/LC Split

Galerija: