SLAVONCI NA OBILJEŽAVANJU 25-GODIŠNJICE LC PEČUH

Lions club Pècsi Első iz mađarskoga Pečuha svečano je prošloga vikenda obilježio četvrt stoljeća svoga nadasve uspješnog djelovanja. Tom prigodom slavljenici su priredili cijeli niz iznimno zanimljivih događanja i ugostili brojne Lionse iz Mađarske, ali i iz Hrvatske i Slovenije.

Prve večeri organizirali su izvanredno ugodno druženje u jednom od poznatih pečuških restorana, na kojem su se domaćini i gosti međusobno bolje upoznavali i u totalno opuštajućoj atmosferi prisjećali se ugodnih ranijih susreta i druženja. Vrhunac svečanosti bio je u subotu na svečanoj sjednici Kluba, održanoj u prekrasnoj Gradskoj vijećnici, gdje im je domaćin bio gradonačelnik grada Pečuha Pava Zsolt, koji je pozdravljajući goste čestitao članovima LC Pečuh vrijednu obljetnicu, pozvavši ih da i u narednom razdoblju nastave sa zapaženim humanitarnim aktivnostima.

Tom prigodom o povijesti Kluba govorio je, uz zanimljivu video prezentaciju, PDG Zoltan Farkas, inače čarter član Kluba, a pozdravio ih je i aktualni guverner Distrikta 119 – Mađarska Istvan Zsolt, te predsjednik LC Pečuh Antal Tibold.

Obilježavanju obljetnice LC Pečuh prisustvovali su i njihovi pobratimi iz LC Đakovo (PDG Darko Angebrandt, te članovi Jakov Pavić i Pero Ćurić), predstavnica LC Buga iz Đakova Iva Angebrandt, te predstavnik LC Osijek PDG Šime Nevidal, koji su na svečanoj sjednici također pozdravili pečuške Lionse i iskreno im čestitali jubilej.

Ovo dvodnevno druženje s mađarskim kolegama završilo je posjetom čuvenoj Zsolnay četvrti i tamošnjim muzejima svjetski poznate keramike. Ništa od svih tih događanja nije moglo proći bez nezaboravnih domaćina PDG Zoltana Farkasa i našeg velikog prijatelja i člana LC Pečuh Ive Paviča i njegove Ildiko. Oprostili smo se od pečuških Lionsa na svečanoj večeri u jednom od prestižnih pečuških restorana, u kojem je i sjedište LC Pečuh. - š

Galerija: