PREDNATJECANJE Glazbene mladeži za XXIII. Lions Grand Prix, Rijeka

PREDNATJECANJE Glazbene mladeži za XXIII. Lions Grand Prix, Rijeka 
U utorak 04.04.2017. g. održano je redovno prednatjecanje glazbene mladeži Regije Sjever u Zagrebu u Dvorani Hrvatskih Skladatelja, Berislavićeva  9. 
Nastupila su dva umjetnika u stvari djeca sa tek navršenih 10 godina života. Nastupila je i umjetnica sa posebnom potrebama, pjevajući poznate pjesme nazočnima i ocjenjivačkom sudu. Nastup u finalnom natjecanju u Rijeci osiguralo je devet učesnika. Fotografije najbolje govore o želji natjecatelja da uspiju i osvoje jedno od nagrada. Na sve je stimulativno djelovao govor predsjednika ocjenjivačkog suda maestra Tonka Ninića: prva ocjena vezana je uz procjenu natjecatelja, koliko je savladao odabrani instrument, druga ocjena vezana je uz koliko poznaje autora, čiju će kompoziciju izvesti i na kraju treća ocjena govori, koliko je natjecatelj posvetio pažnju slušaocima svoje izvedbe i dali je tu izvedbu proveo tako da na najbolji način dočara slušaocu kompoziciju autora. U svakom slučaju to je najljepši put kako se povezati s kulturnim događanjima i kao izbjeći nasilje na ulici i obitelji.
Svi nastupajući nagrađeni su sa edukativnim materijalom i slatkišima za predstojeće Uskršnje blagdane.
Zahvaljujemo svima koji su dali prilog uspješno provedenom izlučnom prednatjecanju, posebno Ocjenjivačkom sudu, Predsjednici Regije sjever Vesni Boinović Grubić, LC Zagreb, LC Kontesa Nera,  Društvu hrvatskih skladatelja i CANTUS-u Zagreb.
 
Galerija: