Povjerenstvo za razminiranje D-126 suorganizator predavanja o opasnostima od mina u OŠ Darda

Povjerenstvo za razminiranje D-126 suorganizator predavanja o opasnostima od mina u OŠ Darda

Dana 20.5.2016.g., Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok organiziralo je i održalo predavanje o opasnostima od mina u OŠ Darda, u Dardi.  

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju sa HCR-om, uključivši se aktivno u obilježavanje završetka projekta „Program razminiranja na područjima pogođenim poplavama, u Osječko-baranjskoj županiji.

Svečanom Završnom konferencijom u Osijeku, obilježen je završetak spomenutog projekta, financiranog sredstvima EU u okviru programa IPA komponenta I - Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2011. godinu.

Da potsjetimo, Osječko-baranjska županija ima još 61,5 km2 minski sumnjivoga područja, koje se proteže kroz 14 gradova i općina. Ovaj program obuhvatio je dva projekta razminiranja na području Osječko-baranjske županije, čijom realizacijom je razminirano ukupno 4.268.845 m2 minski sumnjivih površina unutar inundacijskog pojasa rijeke Drave koji obuhvaća šumske površine, prosjeke, protupožarne putove i kanale na području općina Jagodnjak, Darda i Petrijevci.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - općinsko društvo Darda - gosp. Ivan Hodak, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Janoš Salaj, te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok. Tribini je prisustvovalo oko 160 učenika II. - VIII.- ih razreda škole.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Djeci su prikazani kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školu su ostavljeni edukacijski letci, slike, crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina te DVD-ovi „Bembo i prijatelji protiv mina“.

Predsjednik Povjerenstva Dubravko Krušarovski

Galerija: