Otvoren Lions kamp mladih u Puli u sklopu razmjene mladih

Otvoren Lions kamp u Puli u sklopu razmjene mladih

Sinoć je u Puli u hostelu Ferijalnog saveza na Valsalinama otvoren međunarodni Lions kamp mladih.

Uz prisustvovanje Lionsa Pule,Novigrada, Poreča i opatije Kamp je otvorio u ime Guvernera D-126 RC Boris Jugovac koji im je zaželio ugodan boravak u Istri kao i Patrizia Milani i Dubravka Orlić Bašlin članica i predsjednica LC Pula u ime domaćina Lionsa Pule.

Nakon toga su se mladi predstavili odakle dolaze i kakvi su im dojmovi iz host obitelji, zatim su im uručene majice i prigodni pokloni. Svečanost je završila muzičkom točkom i kušanjem delicija koje su im priredili Lionsi Istre.

Dvadeset šest mladih koji su došli u Hrvatsku u sklopu Lions razmjene mladih iz Austrije,Danske,Finske,Francuske ,Izraela,Italije , Litve,Nizozemske,Norveške, Njemačke,Portugala,Španije,Švicarske,Hong Konga , Turske prvih sedam dana su boravili u host obiteljima diljem Hrvatske koje su im pružile nezaboravan doživljaj Zagreba,Rijeke,Opatije,Krka,Čićarije,Kaštela,Splita,Varaždina i drugih gradova, te naše gastronomije,kulture i povijesti.

Hvala svim host obiteljima na trudu i pažnji koju su posvetili našim mladim gostima.

Nakon boravka u obitelji najčešće članova Lionsa mladi su se jučer okupili u Puli da zajedno provedu deset dana od 16. do 26,07. u Puli prema programu kampa koji je bogat svaki dan sa nekim događanjem. U tih deset dana obići će Pulu, primit će ih gradonačelnik Pule, prisustvovat će gladijatorskim igrama. Obići će unutrašnjost Istre(Motovun,Vodnjan), a u Pazinu ih čeka nezaboravno iskustvo ZIP LINE-a nad Pazinskom jamom. Na izletu brodom Sv. Mauro našeg RC Borisa Jugovca obići će Limski kanal i Vrsar i kupati se na jednoj od najljepših plaža.

Na programu je i upoznavanje sa lions organizacijom i humanitarnim radom kao i bojanje ograde jedne OŠ za djecu sa posebnim potrebama u Puli.

Bit će tu i obilje druženja, kupanja, pjevanja i svega što mladi inače čine i na kraju suza zbog rastanka.

Pratit ćemo događaje tijekom tih deset dana.

Galerija: