Održana je izložba likovnih radova baranjskog slikara Dragutina - Drage Barata

Dana 11.9.2018.g. u prostorijama Centra za kulturu grada Belog Manastira, holu kino dvorane Beli Manastir, održana je izložba likovnih radova baranjskog slikara Dragutina - Drage Barata, pod pokroviteljstvom Centra za kulturu grada Belog Manastira i  LC Beli Manastir.

Prisutni su bili članovi Lions klub Beli Manastir s članovima obitelji i prijateljima, predstavnici grada Belog Manastira i dr.

Svečanost su uveličali mješoviti pjevački zbor „Martinus” iz Belog Manastira, kojim ravna profesorica Aleksandra Čeliković - Cvidrak te mladi glazbenik na harmonici Momčilo Laketa, polaznik glazbene škole u Belom Manastiru.Pozitivan kritički osvrt napisao je gosp. Davorin Taslidžić a zbog opravdane odsutnosti, isti nam je dojmljivo pročitala Nina Gotal. Sve prisutne pozdravio je Davor Krušelj, predsjedik LC Beli Manastir. O autoru: Dragutin - Drago Barat samouki je slikar  - pejzažist, rođen 25.10.1943.g. u Domašincu, danas grad Čakovec. 60-tih godina prošlog stoljeća živio je u Parizu, radio, svirao i pomalo slikao. Po povratku u Republiku Hrvatsku, živi u baranjskom mjestu Kotlina, opć. Kn. Vinogradi, odakle 1991.g. biva prognan s obitelji. Sudionik je Domovinskog rata, te za vrijeme dežurstva u 9. dp HV, počinje slikati akvarele na nagovor prijatelja Đure Blagusa i Davora Krušelja. Nakon kraće TV - emisije o njegovom životu u progonstvu, dobiva poziv od Nade Arbanas, (kume LC Beli Manastir)  tadašnje voditeljice  Regionalnog ureda za prognanike i izbjeglice, da organizira samostalnu izložbu akvarela s tematikom pejsaža. Ista je i održana u travnju 1995.g. Od tada imao je cijeli niz skupnih i samostalnih izložbi, te bio sudionik brojnih likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojom dobrotom, velikim srcem, poklonio je mnoga svoja djela u humanitarne svrhe, čime je zaslužio brojna priznanja i zahvale.Tako se odužio svima koji su mu pomogli u pronalaženju njegovog slikarskog puta. Barat se i danas aktivno bavi slikarstvom te se pridružuje humanitarnim aktivnostima našeg kluba.

Tajnik LC Beli Manastir
mr. sc. Dubravko Krušarovski, dipl. ing. građ
Galerija: