Obilježena druga godišnjica Aleje Lionsa u Vukovaru

Na vukovarskoj šetnici uz rijeku Vuku prigodno je obilježena druga godišnjica velikog međunarodnog,  međudistriktuaknog projekta lionsa Hrvatske „Aleja Lionsa u Vukovaru“. Projekt vrijedan 160 tisuća kuna gdje je zasađeno 258 sadnica lipa obilježen je prigodnom sadnjom deset oštećenih sadnica lipa.

Predvođeni Guvenerom Districta-126 Hrvatska Goranom Šarić, PDG Brankom Dragičević, RC Irenom Galić, RC Vesnom Boinović Grubić i uz nazočnost  lionsa iz sve 4 lions Regije u Hrvatskoj svečanost su organizirali začetnici projekta LC Gea iz Osijeka, Grad Vukovar i vukovarski lionsi.

Pedesetak lionsa koji su nazočili sadnji, još jednom su potvrdili duh i zajedništvo lions organizacije u Hrvatskoj.

Sadnju su podržali i vukovarski gimnazijalci predvođeni ravnateljem Davorom Šijanović i profesoricom Kristinom Kristek .

Predsjednica LC Vukovar Kristina Glumac i predsjednica LC Gea iz Osijeka Romana Mihaljević zajednički su uputilu zahvalu varaždinskom i osječkom NCLC Millennium i Kuna na donaciji te najavile da će klubovi zajednički i u budućnosti brinuti o nasadu lipa. Posebno smo ponosni i na lionse iz Regije Jug i Regije Zapad koji su u zaista reprezentativnom broju nazočili ovoj našoj zajedničkoj akciji.

Lijepo je vidjeti kako ova mlada stabla rastu i lijepo je znati da smo upravo mi sudjelovali u njihovoj sadnji. U današnje vrijeme kad nam je okoliš pod velikim pritiskom od raznih onečišćenja dužnost nam je truditi se učiniti svoj grad što zelenijim i zdravijim mjestom za život“, istaknula  je učenica Gimnazije Vukovar Sara Demirović.

 

Fotto album možete pogledati OVDJE

 

 

12.jpg

 

Vaši  LC Vukovar & LC Gea Osijek

Galerija: