NCLC Varaždin Millennium tijekom prosinca u humanitarnoj akciji „Nedjeljni ručak za beskućnike“

 

Članovi NCLC Varaždin Millennium-a pokrenuli su humanitarnu akciju „Nedjeljni ručak za beskućnike“. Cilj je svake subote u prosincu Udruzi Novi put http://novi-put.hr/index.php/o-nama u Varaždinu donirati hranu, jer nedjeljom za beskućnike u Varaždinu nema organizirane prehrane. U Prihvatilištu za beskućnike u Varaždinu trenutno se nalazi 9  korisnika.

Prenoćište za beskućnike osnovano je 2001. u suradnji s Gradom Varaždinom i Centrom za socijalnu skrb Varaždin. Prehranu korisnika Prenoćišta osigurava Pučka kuhinja Caritasa Varaždinske biskupije (jedan obrok dnevno - ručak), a pomoću donacija pokušavaju se osigurati i namirnice za dodatnu prehranu korisnika, kojima je u Prenoćištu na raspolaganju i kuhinja sa štednjakom, hladnjakom i ostavom.

 

Prvu donaciju hrane predstavnici NCLC Varaždin Millennium-a uručili su  5.12.2020.  Donacije se nastavljaju kroz prosinac, a jedno posebno iznenađenje priprema se I na sam Badnjak. Osim konkretne pomoći hranom, cilj je i senzibilizaciji drugih potencijalnih donatora i  javnosti, jer problem nedjeljnog ručka postoji tijekom cijele godine.

Predsjednica NCLC Varaždin Millennium

Zrinka Sočković

Tajnica NCLC Varaždin Millennium

Mirjana Čusek-Slunjski

 

 

Galerija: