Mursice nastavile prekrasnu akciju PUT BIJELIH RUŽA

Članice LC Mursa  nastavile su prekrasnu akciju PUT BIJELIH RUŽA, koju su pokrenule prošlogodišnje guvernerice Nada Arbanas (Hrvatska)  članica našeg kluba, Alenka Marten (Slovenija) I Jelica Krtolica ( Makedonija).

U lijepi , sunčani i topli proljetni dan, posadili smo 45 ruža  na Trgu bana J. Jelačića i uljepšali dio grada  koji će slijedećih nekoliko mjeseci zabijeliti travnate površine  i pokazati svu ljepotu kraljice cvijeća.

Ruže su simbol čistoće, mira ,ljubavi i ljepote, one su i simbol prijateljstva i poštovanja, one  i pridonose čišćenju okoliša upijajući teške metale iz tla.

Zahvalne smo čelnicima grada koji su prepoznali našu želju  i ustupili nam lokaciju a  i sami su pomogli u realizaciji projekta.

Dogradonačelnik Vladimir Ham posebno je naglasio da mu je drago što se Udruga ,uz svoj humanitarni rad, uključila u poboljšanje životnog  okruženja građana i u uljepšavanje našega grada.

Akcija je uspješno provedena uz tehničku pomoć djelatnika RJ Zelenilo .

Posebna zahvala ide prema Rasadniku Milić iz Donjeg Miholjca i našem lions prijatelju Mariu Milić iz LC Mihael Donji Miholac , koji je donirao sadnice i dao svoj doprinos ljepoti Osijeka.

Akciji su se pridružili i članovi drugih lions klubova iz Osijeka , a kako smo i naznačili  da je ruža  simbol prijateljstva , pozivamo sve klubove na buduće sadnje bijelih ruža i neka taj dio grada bude LIONS RUŽIČNJAK,mjesto ljepote i dobrote, mjesto na kojem ćemo graditi ljubav i razumijevanje i s ponosom  kazati MI SLUŽIMO svojoj zajednici, svome gradu , svojoj domovini.

   Zita Ladocki Jularić, predsjednica Povjerenstva za ekologiju

Galerija: