Lions klubovi Regije Zapad darivali djecu iz programa „Moje mjesto pod suncem“

Lions klubovi Regije Zapad darivali djecu iz programa „Moje mjesto pod suncem“

 

Lions klubovi Regije Zapad već tradicionalno svake godine povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u svojim lokalnim zajednicama daruju potrebite obitelji.

U ovim posebno teškim vremenima izazvanim epidemijom korona virusa Covid-19, više klubova Regije Zapad, cijeneći rad i važnost programa „Moje mjesto pod suncem“ odlučili su poklonima za djecu poduprijeti rad udruge Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) u Rijeci.

U ime Lions klubova Regije Zapad, Distrikt-126 Hrvatska (Sušak – Rijeka, Korzo – Rijeka, Delnice – Gorski kotar, Opatija, Poreč,  Quarneroli – Lovran i Novigrad), Jadranka Katarinčić, predsjednica Regije Zapad uručila je u srijedu, 9. prosinca Sandri Grozdanov, predsjednici koordinacijskog tima udruge CeKaDe vrijednosne bonove u ukupnom iznosu od 10.400,00 kuna. Vrijednosnim bonom u iznosu od 200,00 kuna po djetetu, darovano je 52 djece korisnika programa „Moje mjesto pod suncem“, koji provodi udruga CeKaDe u Rijeci.

Također, Lions klub Delnice – Gorski kotar donirao je korisnicima programa dva laptopa namijenjena online pomoći u učenju organiziranoj slijedom obustave aktivnosti s korisnicima uživo, zbog epidemije korona virusa Covid-19.

„Lionsi“ su najveća svjetska humanitarna organizacija koja je prije 103 godine krenula s brigom za slijepe i slabovidne osobe. Danas preko 1,4 milijuna članova djeluje u 210 država, a okvir služenja je širok i kreće se od poboljšanja zdravlja, rješavanja problema gladi i onečišćenja okoliša, borbe protiv raka, dijabetesa pa do posvećenosti mladeži i djeci. U Hrvatskoj lionsi su osnovani prije 30 godina i ove godine slave ovu obljetnicu. Trenutno je aktivno 1250 članova „Lionsa“ u 59 klubova, od čega u Regiji Zapad u 11 klubova djeluje 250 članova.

Uz izmjenu čestitki i najbolje želje za budući rad, izražena je pri uručenju poklon bona u prostorijama udruge CeKaDe i zajednička volja za nastavkom suradnje.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

tekst na poklon Bonu uz dodatak Loga:

 

REGIJA ZAPAD, DISTRIKT 126 HRVATSKA

LIONS CLUB: SUŠAK – Rijeka, KORZO – Rijeka, DELNICE – GORSKI KOTAR, OPATIJA, POREČ, QUARNEROLI – Lovran i NOVIGRAD

 

POKLON BON - BOŽIĆNA DONACIJA

10.400,00 kn

 

Galerija: