LIONS KLUBOVI REGIJE JUG ORGANIZIRALI VELIKI HUMANITARNI KONCERT

LIONS KLUBOVI REGIJE JUG ORGANIZIRALI VELIKI HUMANITARNI KON-CERT
Lajonsi i “Splitski liječnici pjevači” zajedno za pomoć osobama s poteškoćama u kreta-nju
 
Veličanstvenim humanitarnim koncertom “Neka ljubav veže nas”, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, muški pjevački zbor “Splitski liječnici pjevači” je 17. ožujka 2019. godine na najljepši način obilježio 30. godina svog kulturnog djelovanja. 
Pred dupke ispunjenim Hrvatskim narodnim kazalištem, liječnici-pjevači su svom gradu, svojim dragim prijateljima, obitelji, kolegama i cijenjenim uzvanicima darovali nezabo-ravne trenutke pune nota ljubavi.  
Partneri u organizaciji koncerta bili su Lions klubovi regije Jug te su sva sredstva priku-pljena ovim koncertom donirana HNK Split za kupnju klizno-podizne rampe kako bi pristup kazalištu bio omogućen i osobama s poteškoćama u kretanju. 
Kao gosti na koncertu nastupili su poznati glazbeni umjetnici poput Ratomira Kliškića, Nelli Manuilenko, Terezije Kusanović, Jurice Nazlića, Roka Blaževića i grupe POP ART. 
Intendant HNK Split, Goran Golovko, biranim riječima zahvalio se liječnicima-pjevačima, lajonsima, publici i svakome tko je na bilo koji način doprinio da se zgrada kazališta osuvremeni pristupom osobama sa smetnjama u kretanju.    
Predsjednik Zbora “Splitski liječnici pjevači” doc. Krešimir Dolić poslao je poruku da nikad ne gubimo vjeru u ljubav jer ona pokreće, spaja i pobjeđuje sve barijere. Ovim koncertom željelo se srušiti arhitektonske barijere koje su sprječavale osobe s poteško-ćama u kretanju da pohode hram kulture. Stoga je zahvalio svom kolegi iz pjevačkog zbora dr. Robertu Vuliću, predsjedniku Lions regije Jug, spiritus movensu i glavnom or-ganizatoru  ove humanitarne akcije. 
U nadahnutom nastupu dr. Vulića, naglašena je poniznost, čovjekoljublje i spremnost da se pomogne potrebitima kako bi bili ravnopravni članovi ove zajednice te uživali u živo-tu koliko je god to moguće, jer se time obogaćuju, ne samo oni koji tu pomoć primaju, nego i oni koji ju daju. Zajedništvo, nesebičnost i empatija su ključ promjena kojima težimo. Lajonsima je to osnovni smisao postojanja i rada, te su svojoj bogatoj niski us-pješnih humanitarnih akcija, dodali još jednu, vrlo vrijednu. 
Vjerojatno najemotivniji trenutak večeri bilo je obraćanje Sanje Akrap, koja je tom pri-godom bila prvi put u kazalištu te, u ime svih s kojima dijeli  poteškoće u kretanju, zah-valila lajonsima, liječnicima pjevačima te svima koji su kupnjom karata ili donacijom podržali kupnju klizno-podizne rampe koja će im omogućiti neometani pristup kazalištu i uživanje u svim njegovim kulturnim sadržajima.      
Velikim finalom u zajedničkom nastupu liječnika-pjevača, njihovih gostiju i publike, na najljepši način je zaokružena ova lijepa večer koja je srca liječnika i gostiju ispunila ra-došću i zahvalnošću, a svima koji su je podržali zadovoljstvom i ponosom što su bili njenim dijelom.  
 
Galerija: