Lions klub Zrinjevac donirao 3000 zaštitnih maski studentima Medicinskog fakulteta koji rade u predtrijaži zagrebačkih bolnica

Oko 300 studenata Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu stavilo se na raspolaganje zdravstvenom sustavu u borbi protiv epidemije koronavirusa na način da odgovaraju na telefonske pozive informativnoga pozivnog centra za koronavirus i  daju epidemiološke upute, odrađuju epidemiološke poslove i trijažu pacijenata pri ulasku u bolnicu, pomažu pri uzimanju uzoraka i rad u tercijarnim centrima, a sve je to dio i njihove praktične nastave na fakultetu. Studenti anesteziološke sekcije sudjeluju u predtrijaži na ulasku u bolnicu Sv. Duh. Rade u smjenama po 8 sati i zadovoljni su jer, osim što stječu korisna znanja, pomažu osoblju i rasterećuju sustav.

Prepoznajući značaj njihove pomoći u pandemiji i želeći podržati rad studenata LC Zrinjevac je nabavio i donirao 3.000 zaštitnih medicinskih maski za studente anesteziološke sekcije i svih drugih sekcija studenata Medicinskog fakulteta koje su se uključile u rad na predtrijaži zagrebačkih bolnica. Zaštitne medicinske maske preuzela je ispred Studentske sekcije za anesteziologiju Ivona Čudina, koja je i pokrenula program volontiranja studenata.

We serve!

Ostajemo zajedno!

Galerija: