Lions klub Poreč i prijatelji daruju najmlađe

Lions klub Poreč i prijatelji daruju najmlađe

 

Članovima Lions kluba Poreč je pošlo za rukom da zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljima iz Hrvatsko - njemačkog društva Istre, Britanskim društvom i Lions klubom Pula, obraduju istarske mališane i time unesu toplinu u ovogodišnji istarski Advent.

Usprkos otežanim okolnostima koje diktira pandemija, porečki Lionsi su aktivirali 15-tak članova gore navedenih klubova, da bi s puno ljubavi zajednički pripremili 26 poklon paketića za djecu iz dječjeg vrtića „Vesela kuća“ romske manjine u Puli. Članovi Lions kluba Pula su se pridružili ovoj lijepoj akciji donacijom veće količine osvježavajućih pića.

Tako je u srijedu, 09.12.  mala delegacija, koju je sačinjavala nekolicina članova ovih klubova, srdačno dočekana od strane uprave vrtića i predsjednika romske manjine u Istri, gospodina  Veli Huseinija. Nakon izmijenjenih pozdravnih riječi dobrodošlice, te dodjele zahvalnica donatorima, uslijedilo je uručivanje poklona. Zbog epidemioloških mjera ovom prigodom je prisustvo djece izostalo kod primopredaje, ali će pokloni biti naknadno uručeni od strane osoblja vrtića.  Svako dijete će dobiti njemu namijenjeni paketić sa igračkama, bojicama, slatkišima i drugim zanimljivim stvarima.

Da podsjetimo, Lions Klub Poreč je ovom posjetom samo nastavio dugogodišnju uspješnu suradnju Lionsa sa predstavnicima nacionalne manjine Roma. Ovom suradnjom Lionsi aktivno doprinose  uspješnoj integraciji članova romske manjine u Istri, a posebno nove generacije mladih romskih sugrađana u našem društvu. 

Za Lions klub Poreč

 Snježana Gutbier-Vidović

 

Poreč, 14.12.2020

 

 

 

Galerija: