Lions Distrikt 132 Makedonija proslavio 20 godina humanitarnog rada

Poklon u ime guvernera Gorana Šarića predala je Vesna Boinović Grubić

Lionsi Distrikta 132 Makedonija proslavili su 20 godina svog  humanitarnog rada na čelu sa  ovogodišnjim guvernerom   Slobodanom Vukičevićem. Proslavu 20-te obljetnice  i  100-te  godine djelovanja Lionsa  u svijetu održane od 14.-16. ožujka 2017. god. uveličao je međunarodni  predsjednik Lionsa  Bob Corlew.

Svečanosti su nazočili internacionalna direktorica gđa. Elisabeth Haderer, četiri međunarodna Lions  koordinatora te Guverneri iz pet zemalja: Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Mađarske i Bugarske. Svečanoj proslavi odazvali su  se  lions klubovi iz dvanaest zemalja, a 500 članova lionsa je sudjelovalo na Gala lions dinner.

Lionse Hrvatske u ime guvernera Gorana Šarića predstavljala je predsjednica Regije sjever Vesna Boinović-Grubić koja je zajedno sa prošlogodišnjim predsjednikom LC Novigrad, Željkom Gucunskim  također  sudjelovala u obilježavanju ovo značajne obljetnice. Za lions zajednicu,   20-ta obljetnica D 132

značajna je i po primanju 100 novih lionsa pod motom "100 lionsa za 100 godina" , koij su na zamolbu guvernera Slobodana Vukičevića izravno prisegnuli  pred internacionalnim predsjednikom  Bobom Corlew.

Na svečanoj akademiji obilježena je retrospektiva djelovanja lionsa od osnutka 1997.god.  i prvog lionsa Nebojše Davidovskog prezentacijom pod nazivom "100 akcija za 100 godina".

Humanitarnim aktivnostima u ta dva dana druženja također je obilježena proslava lionisma projektima: -nastavak projekta USDA i LCIF vrijednog 1.060.000 dolara za opremu za prevenciju djece sa oštećenim vidom.

Guverner Slobodan Vukičević potpisao je ugovor sa European food bank i predao ključeve kombija kojim će se prevoziti hrana potrebitima. Ove hvale vrijedne akcije lionsa u Makedoniji u svom obraćanju prisutnima posebno je naglasio  guverner D 132 istaknuvši da je lionizam velika ideja i da je svaki čovjek u svom srcu potencijalni lions koji može pomoći potrebitima.

Tom prigodom predstavnici našeg Distrikta predali su prigodne poklone domaćinima i međunarodnom predsjedniku Bobu Corlewu, a poseban poklon u ime guvernera Gorana Šarića predsjedniku Bobu Corlewu predala je predsjednica regije Sjever Vesna Boinović-Grubić. Poklon je bila slikovnica na brajevom pismu izdana  od LC Libertas iz Dubrovnika, koja je oduševila međunarodnog predsjednika.

Na završnoj svečanosti predsjednica regije Sjever upoznala  je međunarodnog predsjednika o  našoj akciji kojom obilježavamo 100-tu obljetnicu Lionsa - izdavanje Lions poštanske marke dogovorene baš na dan osnutka Lionsa: 07.6.2017. godine, što je  izazvalo posebno zanimanje međunarodnog predsjednika Boba Corlew koji  je zamolio  da mu na Konvenciji u  Chicagu   istu prezentiramo.  

Čestitamo makedonskim lionsima. 

We serve

Galerija: