LC Zadar: Uručeni darovi mladom azilantu

Delegacija članova LC Zadar uručila je darove mladom azilantu koji od prošle godine boravi u Zadru. Na skrbi je Doma za odgoj djece i mladeži u kojemu je bio i smješten dok mu, ovih dana, nije uređen stan u kojemu će živjeti, također pod paskom Doma.

Mladom azilantu, koji se u srednjoj školi koju pohađa ističe odličnim ocjenama, primjerenim ponašanjem i izvrsnim sportskim rezultatima, Lionsi su darovali različite potrepštine dobro došle za nastavak obrazovanja i lakši samostalni život. Riječ je, prije svega, o laptopu kupljenom sredstvima prikupljenima na Lions konvenciji održanoj krajem svibnja u Zadru. Uz to, dobio je tv aparat, mikrovalnu pećnicu, fritezu i fen te posteljinu i razno posuđe za što je najviše zaslužna članica LC Zadar Marija Möller.

U razgovoru kojemu je bila nazočna i ravnateljica zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži, mladi je azilant zahvalio zadarskim Lionsima na iskazanoj brizi i pomoći. Jako će se truditi, kazao je, opravdati povjerenje države koja mu je pružila azil i svih ustanova i pojedinaca koji mu pomažu u novom životu, daleko od svoje zemlje i roditelja koji su tamo ostali. Predstavnici LC Zadar predvođeni aktualnim predsjednikom Sanjinom Stošićem, poželjeli su mu daljnji napredak u školovanju te miran i siguran život u Zadru i Hrvatskoj.  

Galerija: