LC Vukovar: Vukovar u znaku fizioterapije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapije 8. rujna, Lions Klub Vukovar (nositelj projekta) je u partnerstvu s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana, Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru te Učilištem Studium Vukovar organizirao II. Sajam fizioterapije.

Prvi dio sajma održan je u prijepodnevnim satima na štandovima u vukovarskoj pješačkoj zoni u centru grada. Prikazana je oprema te su dijeljeni letci i promidžbeni materijal za više od 400 posjetitelja. U humanitarnom dijelu sajma u suradnji sa Ustanovom za zdravstvenu njegu Mira Fernbach iz Nuštra i Povjerenstvom za dijabetes D-126 Lions Hrvatska izvršena je kontrola šećera u krvi i krvnog tlaka za 253 osobe, dok je Ad Manus iz Vinkovaca prezentirao rad fizioterapeuta te najnovije tehnike i uređaje koje fizioterapeuti koriste u svom radu.

U drugom dijelu sajma, koji se održao u popodnevnim satima na vukovarskom Veleučilištu Lavoslav Ružička, održana su prigodna znanstveno-stručna predavanja za sedamdesetak fizioterapeuta iz svih većih slavonsko-baranjskih centara. Predavanja su odobrena i bodovana po pravilniku HKF-a.

Sudionike je na otvaranju sajma prigodno pozdravio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te naglasio kako je Vukovar grad fizioterapije kao i da se  užurbano radi na otvaranju studentskog doma za smještaj studenata koji pohađaju vukovarsko Veleučilište.

Dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š., sa zadovoljstvom je istaknuo opredijeljenost i usmjerenost Veleučilišta da kroz svoja tri studijska programa studentima pruži vrhunska znanja i vještine i da ih pripremi za tržište rada i uspješnu budućnost. Najavio je skori početak specijalističkog diplomskog stručnog studija „Preventivna fizioterapija“.

U ime Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana skupu se obratio doc.dr.sc. Siniša Maslovara, zamjenik v.d. ravnateljice, ističući iznimno kvalitetan rad fizioterapeuta OŽB Vukovar ali najavio i još bolji napredak u radu fizioterapeuta dovršenjem novog rehabilitacijskog centra.

Ana Gale, ravnateljica Učilišta Studium naglasila je kako je sve veći interes polaznika za prekvalifikaciju zanimanja fizioterapeut i odličnu suradnju sa OŽB Vukovar.

II. Sajam fizioterapije u svom prigodnom obraćanju svečano je otvorila Kristina Glumac,  predsjednica Lions Kluba Vukovar koja je svim fizioterapeutima, u povodu njihovog dana,  zaželjela puno uspjeha u radu, savladavanje novih tehnika i kvalitetnu edukaciju te najavila III. Sajam fizioterapije iduće godine.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

Galerija: