LC Vukovar: Uručene nagrade najboljim literatama

Na natječaj koji je raspisao Lions klub Vukovar u povodu dvadeset pet godina sjećanja na žrtvu Vukovara, za najbolji literarni rad pod nazivom  „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ sa temom „Vukovar u srcu“ , pristiglo je pedeset  radova učenika osnovnih škola sa područja cijele Vukovarsko-srijemske županije. Prosudbeno povjerenstvo nije imalo lak zadatak , ali su se ipak morali odlučiti za tri, odnosno četiri prvoplasirana rada.

Prvo mjesto i brdski bicikl osvojio je Luka Hekić , učenik 4. razreda OŠ Nikola Andrića iz Vukovar, a mentorica najboljeg rada je Marija Zadro. Luka Mizdrak učenik 7. razreda OŠ Antun Bauer iz Vukovar i mentorica Gabrijela Zajačko Budimir osvojili su drugu nagradu. Nagradu za treće mjesto preuzeli su učenici Veronika  Hrehor i Marin Zovkić učenici 7. razreda OŠ Mato Lovrak iz Županja i njihova mentorica Radojka Matić.

Vrijedne nagrade učenicima su uručene na prigodnoj svečanosti u Kongresnoj dvorani Lavoslav Ružička vukovarskog hotela Lav u sklopu akcije „Tragom sjećanja Vukovar 2016“ u kojoj je sudjelovalo preko 170 sudionika.

Čestitke na sudjelovanju na natječaju svim mladim literatama, njihovim mentorima kao i školama uputila je Kristina Glumac predsjednica Lions kluba Vukovar, i ujedno se zahvalila prosudbenom povjerenstvu u sastavu: Irina Marić, prof. hrvatskoga jezika i književnosti u zvanju prof. mentora, Tijana Pavliček, dipl. knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika i književnosti i Eleonora Đekić, mag. informatologije na njihovom angažmanu.

Svečanosti je nazočila u ime gradonačelnika Grada Vukovara, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović koja je pozdravila sve sudionike i čestitala nagrađenim učenicima.

Vukovarski Lionsi pokreću iinicijativa da se svi pristigli radovi objedine u zbirku pjesama.

Sponzori - donatori vrijednih nagrada u ovom natječaju su URB Kotrljaneri iz Osijeka, NCLC Kuna iz Osijeka, Hell energy drink, Protea sport d.o.o., hotel Lav Vukovar i Lions klub Vukovar.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

Galerija: