LC Vukovar: Prigodno obilježen 25. Svjetski dan bolesnika

Lions klub Vukovar u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana organizirali su iznimno dobro posjećen sad već tradicionalni III Znanstveno stručni skup dr. Vladimir Emedi, u povodu obilježavanja 25. Svjetskog dana bolesnika.

Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju  koji je bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je, kako je navela ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac, pacijent uvijek bio na prvom mjestu. „Iznimno sam zadovoljna što je naša bolnica u suradnji sa vukovarskim lionsima aktivni sudionik u organizaciji ovoga skupa koji je posvećen međunarodnom danu bolesnika pa koristim ovu prigodu da svim bolesnima i njihovim obiteljima ali i svim zdravstvenim djelatnicima i suradnicima u zdravstu na neki način čestitam ovaj dan jer ulažu puno svoga znanja i vremena kako bi pomogli našim bolesnicima. Naš odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je aktivan sudionik u ovom stručnom skupu koji je osim toga posvećen našem preminulom kolegi dr.Vladimiru Emediju. Svaki ga se put na ovaj dan posebno sjećamo, kako je zdušno i sa srcem pomagao bolesnicima“ – istaknula je dr. Bosanac.

Sudionike skupa pozdravio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti u vukovarskoj gradskoj upravi gospođa Ana Živanović, te su se zahvalili svima onima koji skrbe o bolesnicima - zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima te brojnim drugim djelatnicima i volonterima koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih i koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnika i njegove potrebe.

„Ovaj se dan obilježava s ciljem ukazivanja na potrebe i prava bolesnih i nemoćnih, organiziranja pomoći i poboljšanja zdravstvene skrbi. Želim se zahvaliti svim sudionicima i predavačima. Na ovaj dan nastojimo senzibilizirati javnost o potrebama bolesnika i istaknuti plemeniti rad ljudi koji brinu o njima" – istaknula je Kristina Glumac, predsjednica LC Vukovar prigodom otvaranja skupa.

Prigodna predavanja održali su Izv.prof. dr. sc. Goran Kondža, dr. med., prim.,spec. opće kirurgije i Nenad Koruga, dr.med., spec neurokirurg iz KBC Osijek, dr.sc. Nebojša Nešić, mag.cin. i Slavica Janković, mag. physioth., sa vukovarskog veleučilišta. Svoje radove izložili su i djelatnici OŽB Vukovar: Boris Đurić, dr.med., spec. ortoped,  Hrvoj Jurković, dr.med., spec. ortoped, Agneza Aleksijević, mag.med.techn.,  Ankica Vlačić, bacc.med.techn., i Željko Đekić, bacc.physioth.

U radu skupa sudjelovalo je oko 150  liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta i ostalih zdravstvenih djelatnika koje su privukli eminentni predavači.

Svake godine podižemo kvalitetu predavanja na skupu tako da nam je Hrvatska liječnička komora dodijelila devet bodova i okarakterizirala naš skup kao stručni simpozij, na što smo iznimno ponosni u LC Vukovar, a posebno nas raduje veliki odaziv sudionika skupa iz gotovo svih zdravstvenih ustanova u Slavoniji i Baranji.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

Video: 
See video
Galerija: