LC Vukovar: Halo pomoć 2020

Prezentacija projekta Lions kluba vukovar "Halo pomoć 2020." sufinanciranog sredstvima iz proračuna Grada Vukovara održana je u prostorima Udruge žena Vukovar dana 14.09.2020. godine.

Halo pomoć - pružanje pomoći putem telefona i 24 satnog monitoringa za 11 korisnika, u kojem korisnici imaju poseban socijalni uređaj sa sos tipkom, provodi se već šest godinu na području grada Vukovara. U ovaj oblik izvaninstitucionalne skrbi uključene su starie osobe i osobe s invaliditetom kojima je dodijeljen socijalni uređaj koji ima uz sebe narukvicu sa SOS tipkom koju korisnici mogu stisnuti u bilo kojoj kriznoj situaciji, ali i onda kada im je potrebna samo lijepa riječ.
 
Projekt pokazuje svoju važnost kroz omogućavanje starijim osobama da duže žive samostalno u svojim domovima uz osjećaj sigurnosti da će im pomoć biti pružena u kriznim situacijama. Krizni događaji koje najčešće predstavljaju padovi ili iznenadna pogoršanja zdravstvenog stanja. 
 
Članice Udruge žena Vukovar su educirane o ovom vidu izvaninstitucionalne skrbi i pozvane da se prijave i kao korisnici ove usluge.
 
Partneri koji su uključeni u projekt „Halo pomoć 2020.“ i daju svoj doprinos u aktivnostima su: Dom Primum, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Udruga Duga,  Europski dom, Udruga žena Vukovar, Udruga Vuka.

Sve aktivnosti provode se redovno te nije bilo zastoja uzrokovanih pandemijom Covid-19. U ova zahtjevna vremena usluga Halo pomoć pokazala se potrebnija nego ikada. Starijim osobama koje su same u svojim domovima, socijalno isključene i izolirane ova usluga nadomjestila je kontakte sa socijalnim okruženjem i omogućila sigurnost u njihovom domu.  Volonteri na projektu posvetili su više vremena u komunikaciji korisnicima projekta kako bi oni što lakše prebrodili strah i neizvjesnost uzrokovani pojavom virusa.

 

Vaš LC Vukovar

 
 
Galerija: