LC Vukovar: „After work party“.

U organizaciji Hrvatskog saveza slijepih i Udruge slijepih osoba Vukovarsko srijemske županije, u Vinkovcima je održan  „After work party“.  Skup je održan u sklopu provedbe europskog projekta „Učinite prvi korak“, gdje se na  ležeran i pristupačan način pokazale mogućnosti i potencijali slijepih osoba, s ciljem informiranja i senzibilizacije potencijalnih poslodavaca za uključivanje slijepih osoba na otvoreno tržište rada.

U radu skupa aktivno su sudjelovali članovi Lions kluba Vukovar, a skup je u ime Kluba pozdravila članica Ivana Buday.

Nositelj projekta "Učinite prvi korak" je Hrvatski savez slijepih, a sam projekt provodi se u sedam županija. Korisnici su 20 nezaposlenih slijepih i slabovidnih osoba i 120 potencijalnih poslodavaca. Kroz projekt se nezaposlene slijepe i slabovidne osobe educiraju i rehabilitiraju, prolaze kroz radionice za aktivno traženje posla, te se kroz neformalna druženja, individualne konzultacije s poslodavcima i ostalim dionicima društva nastoji se te osobe i zaposliti.

Jedan od osnovnih ciljeva je odbacivanje predrasuda o slijepim i slabovidnim osobama i  educiranje poslodavaca o mogućnostima i sposobnostima kojima oni raspolažu.

Na zanimljiv način su prezentirana pomagala koja koriste slijepe osobe i način kako funkcioniraju u svakodnevnim situacijama.  

Druženje su uveličali glumci dramskog studija slijepih i slabovidnih osoba "Novi život" svojim izvedbama.

Iznimno smo ponosni što su u Hrvatskom savezu slijepih prepoznali rad vukovarskih lionsa i suradnju sa Udrugom slijepih VSŽ, istaknula je Andreja Veljača, dipl. iur. te nadodala „Lions klub, mjesto gdje se okupljaju predstavnici potencijalnih poslodavaca sa zasigurno više senzibiliteta za osobe oštećena vida nego što je to u većini, predstavlja dobrog ambasadora priča o mogućnostima i potencijalima slijepih osoba“.

 

Vaš LC Vukovar

 

 

 

 

Galerija: