LC OSIJEK I OPTIKA „OCULUS“ DIOPTRIJSKE NAOČALE ZA DJECU IZ „KLASJA“

LIONS CLUB OSIJEK I OPTIKA „OCULUS“

DIOPTRIJSKE NAOČALE ZA DJECU IZ „KLASJA“

Završetak ove Lions godine članovi Lions cluba Osijek obilježili su još jednom u nizu značajnih dobrotvornih akcija. Zajedno s Očnom poliklinikom i optikom „Oculus“, čiji je vlasnik Damir Kujundić član LC Osijek, organizirali su nadasve korisnu akciju. U dogovoru s upravom Centra za usluge u zajednici „Klasje“, što će reći da ovaj Centar brine o maloljetnim štićenicima, iskristalizirala se akcija da dio njihovih štićenika prođe oftalmološki pregled u Optici „Oculus“. Dogovoreno – učinjeno!

Tako je šezdesetak mališana prošlo preglede okulista, a za njih 25 ordinirano je nošenje dioptrijskih naočala. Nakon kompletne obrade djelatnici Optike „Okulus“ pripremili su naočale za spomenutih 25 štićenika „Klasja“, a članovi Lions cluba Osijek organiziali su skromnu svečanost dodjele ove donacije.

Prigodnom rječju obratio se prisutnima predsjednik Lions cluba Osijek dr. Ivan Ružić, naglasivši da je i na taj način naš Klub nastavio slijediti ideju legendarne Helen Keller, koja je dvadesetih godina prošloga stoljeća inicirala akcije brige o slijepim i slabovidnim osobama, što je postala i jedna od stožernih aktivnosti cjelokupne Lions organizacije u svijetu. To, međutim, nije prva takva akcija članova LC Osijek. Naime,već više godina oni njeguju vrlodobru suradnju s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Osječko-baranjske županije.

Na ovoj akciji i Lions klubu Osijek i Optici „Oculus“ toplo se zahvalila zamjenica ravnateljice Centra Klasje Snježana Đorrđević, istakavši kako je ovo vrlo vrijedna donacija, prije svega za njihove štićenike, kojima su itekako dobro došle ove dioptrijske naočale.

I na kraju, sam završetak tekuće Lions godine godine dogodit će se upravo krajem ovog mjeseca, kad će članovi Lions cluba Osijek uručiti svoju već tradicionalnu donaciju Zajednici Cenacolo, ovoga puta u njihovoj novoj kući u Aljmašu. – š.

Galerija: