LC Beli Manastir se uključio u završetak adventa

LC Beli Manastir se uključio u završetak adventa

Dana 18.12.2015.g. Lions klub Beli Manastir se pridružio akciji Turističke zajednice Baranje, koja je organizirala božićni sajam u sklopu završetka Adventa u  Belom Manastiru.

Program se odvijao na trgu Slobode, gdje je bio i božićni koncert a predstavili su se: grupa Akvarel, SKOK klub Beli Manastir - plesnim performansom, Dječji zbor Cvrčak, Umjetnička škola Beli Manastir, HKUD Beli Manastir.

Pri kraju programa održan je i vatromet - praćen zvucima valcera ”Na lijepom plavom Dunavu”.

Nakon toga sa mnogo lijepih želja usljedilo je puštanje lanterni u zrak, a župni zbor Sv. Martin biskupa završava program pjevanjem prigodnih božićnih pjesama.

U sklopu božićnog sajma predstavilo se 40-setak  izlagača raznih delicija i tradicijskih proizvoda. Posjetitelji su mogli uživati u vožnji kočijom, božićnim palačinkama, medenjacima i kuhanom vinu.

Naime, Lions klub Beli Manastir je, drugu godinu za redom, zajedno s Udrugom vinara, vinogradara i voćara Sveti Martin - iz Belog Manastira te Povjerenstvom za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, osigurao donacijama članova kluba i Udruge Sveti Martin, 60 - setak litara vina, koje su Lionsi cijelo vrijeme kuhali i dijelili promrzlim posjetiteljima božićnog sajma. Naš štand, tom prilikom obišao je i gradonačelnik Ivan Doboš sa suradnicima i predstavnicima političkih stranaka.

Ovom akcijom LC Beli Manastir se na drugačiji način uključio u Akciju svih Lionsa Hrvatske "1200 ruku - 1200 poklona" uoči Božića, u programu obilježavanja 100 godina Lionsa, District -126 HR.

Usput smo se družili, razgovarali o predstojećim aktivnostima u neponovljivom božićnom ugođaju.

Galerija: