Zajedničkim snagama za čisto podmorje porečke rive

Zajedničkim snagama za čisto podmorje porečke rive

U nedjelju 20. rujna 2020 g. Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč, Lučka uprava Poreč i Lions klub Poreč  organizirali su akciju čišćenja podmorja porečke luke – rive od Hotela Palazzo do lukobrana - gata sa kojeg polazi brod za otok Sv. Nikola.

Akcija se organizirala u povodu mjeseca ekologije kojeg je proglasila Lions clubs international organizacija kao i Distrikt 126 Hrvatska koji je istovremeno organizirao i čišćenje podmorja na otoku Hvaru. Lionsima Poreča su se u ovoj akciji pridružili Lionsi iz Lions klubova Sušak,Opatija i Quarneroli Lovran i time pokazali solidarnost i zajedništvo Lionsa na ovom Području.

Ronilački klub Poreč ovu aktivnost provodi već dugi niz godina, a po prvi puta su mu u tom poslu pomogli porečki Lionsi i poslovni subjekti s porečke rive (BO hotel Palazzo, Grand casino Palazzo, food and cocktail bar Epoca, restoran Sv. Nikola, restoran Divino, General Lounge Pub).

Akcija je započela u 11 sati a ronioci s ronili i prikupljali otpad u podmorju i iznijeli ga na rivu, a Lionsi i njihovi mladi članovi - Leići su im pomagali skupiti otpad i ubaciti u kontejnere koje je komunalno poduzeće Usluga d.o.o. Poreč postavila na rivi i time dala svoj doprinos akciji.

Akcija su pomogli: Lučka uprave Poreč, Komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. i Grad Poreč – Parenzo.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je svojim dolaskom na Rivu dao podršku ovoj akciji koja ima svoju dugu tradiciju.

Na kraju akcije konstatirano je da je  očišćeno je oko dva kilometra podmorja uz porečku rivu što rezultiralo sa napunjena dva kontejnera sa 6 m3 otpada manje na području porečke rive.

Nakon akcije u prostorima Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč organiziralo se zajedničko druženje svih ronilaca , Lionsa i sudionika ove ekološke akcije.

Sretni smo što možemo doprinijeti čišćenju podmorja za dobrobit i očuvanje prirode našeg Jadrana i obale Istre i osvješćivanju te potrebe kod svih građana i posjetitelja našeg predivnog mora.

Udružimo snage za čisto podmorje i obalu.

Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč

Lučka uprava Poreč

Lions klub Poreč

Galerija: