Sastanci Lions Kluba Zagreb u novoj 2020/21 lionističkoj godini.

Sastanci, Lions Kluba Zagreb u novoj 2020/21 lionističkoj godini.

Lions Klub Zagreb održao je prva tri svoja sastanka u novoj Lionističkoj  godinini u prostorima hotela Esplanade, pod uvjetima, koji moraju biti poznati 3 dana prije održavanja sastanka, a to je da najveća dvorana za sastanke može primiti samo 25 učesnika. Početkom godine LC-Zagreb imao je 38 redovnih članova što znači na ne mogu svi prisustvovati sastancima.

Prvi sastanak održan je 24.09.2020.g. u 20,00 sati uz nazočnost 18 redovnih članova Kluba. Sastanak je započeo predajom dužnosti između dosadašnjeg predsjednika i novo izabranog. Tako je dosadašnji predsjednik Igor Đokić predao dužnost novo izabranom predsjedniku Krunoslavu Šimatoviću a po tradiciji svoje funkcije su zadržali tajnik: Janko Gogolja i rizničar Tomislav Domac.

Na drugi sastanak pozvan je visoki gost Veleposlanik SAD-a gosp. W .Robert Kohorst, tako da su se za sastanak morali svi članovi prijaviti, jer u dvoranu za sastanke moglo je ući samo dvadeset pet učesnika sastanka. Sastanak je održan 08.10.2020.g. uz nazočnost 25 učesnika zajedno sa Veleposlanikom. Predsjednik Kluba upoznao je veleposlanika sa djelovanjem Kluba kao i sa tom činjenicom da je LC-Zagreb najaktivniji  u Districtu od 1991. godine i da je osnovao preko 12 novih Klubova i nekoliko izvan Hrvatske, kao što su LC-Mostar  i LC-Sarajevo Grad. Bilo je zanimljivo čuti izlaganje Veleposlanika na engleskom bez prevodioca, posebno jer je to ujedno i kraj mandata Veleposlanika u Rep. Hrvatskoj. U svakom slučaju dotaknule su se teme pomoći pojedincima u najbližoj okolici, kao i pomoći koje su se odnosile na pojedine Ustanove a i Zaklade. Drugim riječima Lionsi imaju obvezu pomagati pojedincima, kojima je potrebna pomoć, kao i zajednici u kojoj žive. Gosp. W. Robert Kohorst, izvanredan je govornik, no veoma interesantan diplomata i političar. Ostavio je na nas članove Lions Kluba Zagreb izvanredan utisak, jer nakon predavanja uslijedila je veoma zanimljiva i korisna rasprava, uz malo obećanje jednom od članova Lions Kluba Zagreb, da će mu pomoći ako bude potrebno.

Treći sastanak Kluba održan je redovno 22.10.2020.g., na kojem je glavna tema bila vezana uz prijem dvojice novih članova Kluba. tako da je sastanak bio obavijen svečanošću prijema. Novoprimljeni članovi su Matko Božić i Mirsad Latović. Na taj način je Lions Klub Zagreb u ovih trideset godina postojanja ostao na najčešćem broju članova 40, no ujedno je statistika pokazala, da je LC-Zagreb u svoje redove primio do sad ukupno 100 članova od kojih je 40 njih aktivno i danas.  Statistike su neumoljive, jer nas je 12 članova napustilo zauvijek, dok su ostali članovi u dobrim odnosima s Klubom napustili Klub i raznih razloga. Statistika govori da je sadašnji Predsjednik Kluba 30-seti po redu, imamo 3 Guvernera District-126 i jednog Viceguvernera i dva tajnika District-a. Među članovima bio je jedan aktivni Predsjednik Vlade, 3 ministra u Vladi, kao i viceguvernera Narodne Banke Hrvatske. Ovo su neki od podataka, no bit će još obrade istih. Prema svim najavama, moglo bi se desiti da i LC-Zagreb  počne sastančiti putem računala. Na nekoliko sličica vidi se i korištenje maski  u Esplanadt.

Galerija: