Regija Sjever pomaže Specijalnu olimpijadu

Lions klubovi Regije sjever Districta 126 organizirali su prijevoz do Graza u Austriji i nazad za 40 sudionika Specijalne olimpijade iz Hrvatske.  Ispraćaju hrvatskih olimpijaca danas je prisustvovala, uz predstavnike Lions klubova Regije sjever, i gđa Nada Murganić, ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ove godine Specijalna olimpijada se održava u Grazu u razdoblju  od 15. do 24. ožujka.  Specijalna olimpijada (http://specialolympics.org) je svjetski sportski olimpijski pokret koji okuplja osobe s intelektualnim oštećenjima iz 180 zemalja svijeta. Hrvatski sportaši, od samog osnutka Specijalne olimpijade prije 27 godina, aktivno sudjeluju u gotovo svim europskim i svjetskim natjecanjima.  Na ovogodišnjoj olimpijadi natjecatelji hrvatske reprezentacije će nastupiti u disciplinama florball, brzom i umjetničkom klizanju, trčanju na krpljama te alpskom i nordijskom skijanju.

Vrijednost donacije za ovu potporu Specijalnoj olimpijadi je 6,200 Kn.  Do sada su akciju svojom donacijom podržali Lions klubovi iz Regije sjever: Kontesa Nera, Zrinjevac, Milenijum, Čakovec Zrinski, Kaptol, Agram i Grič.  Također, značajna donacija je stigla iz Lions kluba Novigrad iz Regije Zapad.

Vaša Regija sjever

We serve

 

 

 

Galerija: