Povjerenstvo za razminiranje D-126 organiziralo predavanje u OŠ Tin Ujević u Osijeku

Dana 15.11.2018.g. održano je predavanje o minama, pod nazivom “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ Tin Ujević u Osijeku, u Osječko - baranjskoj županiji. Predavanju je prisustvovalo oko 70 čenika VI-a, VI-b i VI-c razreda škole. Predavanje je organizirala „Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije” i Povjerenstvo za razminiranje u međunarodnoj udruzi Lions klubova Republike Hrvatske uz pomoć Lions kluba Beli Manastir.Prisutne je pozdravila ispred udruge, predsjednica Ružica Bisaha i ispred Lions kluba Beli Manastir, tajnik kluba Dubravko Krušarovski. Prisutni iz Udruge su bili još: prvi dopredsjednik Franjo Kučinac te velečasni u miru, Josip Majdandžić, kao potporni član.U ime Hrvatskog crvenog križa GD Osijek, prisutan je bio Goran Latković. U ime MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, bio je Janoš Salai, iz odjela protueksplozijske zaštite, a iz škole ravnateljica Jasenka Vajdić i pedagog Tomislav Suvala.

Gosti na predavanju su bili:

- ispred udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora predsjednik Damir Buljević,

- ispred udruge obitelji nestalih i nasilno odvedenoh hrvatskih branitelja  Osječko - baranjske županije bio je Ilija Lovrić.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa, predstavnika HCR-a podružnice Istok i Lions kluba Beli Manastir, Dubravka Krušarovskog.

Djeci je predočen minski problem grada Osijeka, Osječko - baranjske županije i Republike Hrvatske, te načini ponašanja u minskom okruženju.                                       

Predsjednik Povjerenstva Dubravko Krušarovski       

Galerija: