Ostvareni glavni ciljevi regate - humanitarni karakter i druženje Lionsa iz 7 zemalja Evrope

Ostvareni glavni ciljevi regate - humanitarni karakter i druženje Lionsa iz 7 zemalja Evrope

U petak i subotu 22. i 23.04. u Marini Hramina na Murteru održan je 18.Lions cup Jedrima protiv droge regata D -126 Hrvatska. Na regati je sudjelovalo 27 posada i to 12 iz inozemstva,Rumunjske(2),Mađarske(2),Italije(3),Njemačke(3),Slovenije(1) i Srbije (1) i 15 posada iz Hrvatske sa preko 230 učesnika.sada slobodno možemo reći da je naša regata poslala Internacionalna.

Pored ovih posada regati su kao gosti prisustvovali Lionsi iz Makedonije i BIH-a koji su obećali na sljedeću regatu dovesti posade iz tih zemalja.

Na regati su nas svojim prisustvom počastili PDG Rumunije Mirela Grigorovici,PDG Makedonije Dragi Filevski sa suprugom Silvanom, 1.VDG Rumunije Daniela Holzheimer te naši PDG-i Lahorka Vlahek Domac i Nikola Plavec.

Na regati sa svojom posadom je učestvovao i Frank Gerlinger, u Njemačkom Multidistriktu 111 (30.000 članova) zadužen za članstvo i vijesti + u Distriktu 111N GLT Coordinator, a i predsjednik radne grupe Lionsa iz zemalja EU “EU Privacy Protection Group”, za zaštitu privatnih podataka

U prekrasnom akvatoriju Kornata Lionsi iz 8 zemalja Evrope i naše domaće posade jedrili su na predivnim jedrilicama Bavarija 46 i u pravom natjecateljskom duhu se željelo pobijediti u svakom plovu i ukupno. I dobili smo pobjednike regate;

1.Posada inkvizicija Lions kluba kaptol iz Zagreba

2.Posada Mikula Mali iz LC Salona

3. Romans Leg. XXI Stentota

Ostale rezultate možete pogledati u datotekama vijesti.

Posebno iznenađenje večeri su predstavljale nagrade za najbolje kreacije koje su posade obukle na otvaranju u čemu su prednjačile Rumunjske posade, a od naših posada Sea Cowboysi iz Poreča i Dubrovnika. Nagradu je dobila i Njemačka posada Luneboat za najbržu prijavu za regatu.

 Ovo su pobjednici natjecanja ali najveći pobjednicu su humanitarni karakter regate jer se opet prihodovala sredstva za borbu protiv droge u 4 naše regije kao  i druženje koje se organiziralo u sva tri dana. Prvi dan u organizaciji Purgerica I i II /LC Zrinjevac i Grič i Sea Cawboysa / LC Poreč i LC Sv. Vlaho Dubrovnik/ na čelu sa ZC Vesnom Boinović Grubić i predsjednicom Zrinjevca koja je najviše doprinijela uspješnosti prve večeri. Drugu i treću večer druženje je održano u restoranu Marine Hramina uz dobru večeru i izvrstan sastav iz Šibenika koji  je stvorio odlično raspoloženje. Uz ta druženja bilo je tu puno druženja na brodovima među posadama na kojima se širilo prijateljstvo među Lionsima. I ovom akcijom smo ostvarili slogan našeg ovogodišnjeg Guvernera Služenje i druženje. Hvala svima. Vidimo se dogodine.

Posebno zahvaljujemo osoblju restorana i chartera Marine Hramina na pomoći u organizaciji regate kao i našim sponzorima Yaht Pool International iz Poreča i Print studiju iz Zagreba.

Humanitarni rezultat regate bit će objavljen uskoro.

DodatakVeličina
OVERALL BAV 46 NEW.pdf72.53 KB
OVERALL BAV 46.pdf76.92 KB
OVERALL.pdf83.6 KB
R3.pdf75.07 KB
R4.pdf74.97 KB
Galerija: