Održana XXII. Konvencija Lionsa Hrvatske u Zagrebu

Održana XXII. Konvencija Lionsa Hrvatske u Zagrebu

 

U subotu 21. svibnja 2016. godine u hotelu International u sjedištu našeg Distrikta uz prisustvovanje 100 delegata iz klubova održana je XXII. KONVENCIJU DISTRIKTA 126 - HRVATSKA.

Na Konvenciji su učešće uzeli najviši dužnosnici u Distriktu 126 Hrvatska te delegati iz gotovo svih klubova u našem distriktu.

Konvenciju su pozdravili Ivica Lovrić,pročelnik ureda Grada Zagreba za obrazovanje , kulturu i sport kao izaslanik Zagrebačkog Gradonačelnika Milana Bandića i Gregor Pajič 1.VDG Slovenije.

Delegatima konvencije se obratio i prvi Guverner D -126 Ivica Jakić, podsjetio je na  25.obljetnicu djelovanja D-126  i pohvalio rad Guvernera Dražena Melčića i zaželio uspješan rad Konvencije.

Konvenciju je pozdravio i Davor Duvančić potpredsjednik LC Kaptol u ime domaćina Konvencije LC Kaptol.

U radnom dijelu Konvencije su prihvaćena sva izvješća koja je Konvenciji podnio Guverner D-126 i PDG Jusuf Šehanović kao predsjednik NO Distrikta te izvješće PDG Branka Dragičevića o radu Povjerenstva Jedrima protiv droge sa prijedlogom raspodjele 64.000 kn udrugama u sve 4 regije koje se bore protiv ovisnosti o drogama.

Nakon kratke rasprave jednoglasno su usvojeni svi izvještaji , data je razrješnica Kabinetu Dražena Melčića i prešlo se na dodjelu priznanja za izuzetne zasluge i uspješan rad u ovoj Lions godini.

Najzaslužnijim pojedincima Guverner je dodijelio i posebne nagrade i to ZC Vesni Grubić Boinović Predsjednici LC Zrinjevac,Barbari Milčić Predsjednici povjerenstva za kamp i razmjenu mladih i Zlatku Janković-Milošu,tajniku kabineta za rad u zoni,klubu i na nivou distrikta , a Zlatanu Kovaču Predsjedniku LC Agram za uspješnu obnovu rada kluba te Željku Đekiću Predsjedniku LC Vukovar za 32 akcije koje je LC Vukovar organizirao u njegovom mandatu.

Veliki broj zaslužnih pojedinaca i klubova je dobio i priznanje Guvernera za rad u njegovoj Lions godini.

Na kraju dodjele priznanja DG Draženu Melčiću budući Guverner je zuručio prigodni poklon a PDG Jusuf Šehanović je uručio prigodni poklon i supruzi guvernera Vesni Melčić.

Nakon pauze Konvenciji se obratio i Nikola Grđan sa prezentacijom rada Leo distrikta D-126 i Sara Bermanec buduća predsjednica Leo Distrikta, a Nikola Grđan je uručio i priznanja Leo distrikta DG,tajniku i PDG Nikoli Plavecu.

Zatim je konvencija izabrala novo vodstvo distrikta u mandatu Lions godina 2016-17 i to Guvernera Distrikta Gorana Šarića,1.VDG-a Mladena Kajganića, 2.VDG Sanju Paprenjak. Nakon toga je budući Guverner Goran Šarić predstavio svoj kabinet i dužnosnike u kabinetu,  tajnika kabineta Zlatka Janković-Miloša, RC Irenu Galić - za regiju Istok,RC za regiju Sjever Vesnu Boinović-Grubić, za Regiju Zapad RC Borisa Jugovac i za regiju Jug RC Damir Goleš  te ostale dužnosnike u kabinetu čiji popis će biti objavljen na internetu. Budući guverner je iznio svoje osnovne ciljeve u njegovoj Lions godini i budžet kabineta.

Bila je to još jedna uspješna Konvencija Lionsa Hrvatske u svom 25 godišnjem postojanju na kojoj su sumirani dobri rezultati jedne Lions godine i zacrtani ciljevi u sljedećoj.

Uz Konvenciju su organizirana razna događanja u o kojima ćemo izvijestiti u sljedećim prilozima, a izdan je i 24 broj Lions magazina i Lions godišnjak-direktorij distrikta.

 

 

Galerija: