OBILJEŽEN 25-GODIŠNJI JUBILEJ LIONS CLUBA OSIJEK - SEDAM NOVIH ČLANOVA

OBILJEŽEN 25-GODIŠNJI JUBILEJ LIONS CLUBA OSIJEK

SEDAM NOVIH ČLANOVA

Prošle subote jedan od najuspješnijih klubova u našem Distriktu – Lions club Osijek – na posebno svečani način obilježio je četvrt stoljeća svoga nadasve uspješnog humanitarnog, ali i društvenog djelovanja. U nazočnosti aktualnog guvernera Distrikta Gorana Šarića, ranijeg internacionalnog direktora LCI-a Bojana Šobera, past guvernera i kuma LC Osijek Ivice Jakića, te past guvernera Mirka Barišića, Borbena Uglešića, Olge Šober, Darka Angebrandta, Nade Arbanas i tri „domaća“ pastguvernera: Antuna Tucaka, Šime Nevidala i Radoslava Galića, zatim prvog viceguvernera Mladena Kajganića, predsjednice Regije 'Istok' Irene Galić, tajnika Kabineta guvernera Zlatka Jankovića Miloša, te predstavnika brojnih Lions klubova, u auli Rektorata Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“ svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Lions cluba Osijek Marko Bagarić, podsjetivši na čitav niz dobrotvnornih akcija ovoga Kluba u proteklih 25 godina. Potom se skupu obratio prvi predsjednik Kluba PDG Antun Tucak, koji je evocirao teške ratne dana u proljeće 1992. godine kad je Klub osnovan. Samo toga dana – 29. travnja – na grad je palo više od 1500 agresorskih ubojitih projektila. Govorio je i o prvim aktivnostima Lions cluba Osijek, koje su započele i prije službenog osnivanja Kluba, pa su samo u vrijeme Domovinskog rata i godinu poslije, članovi Kluba prikupili različith donacija u vrijednosti oko dvadesetak milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

Kum Kluba PDG Ivica Jakić, čestitajući ovu lijepu obljetnicu, također se prisjetio dana kad je grupa zagrebačkih Lionsa stigla u Osijek na ovu svečanost, koja je, iz sigurnosnih razloga, održana u podrumskim prostorijama jednog od rijetkih osječkih restorana koji su radili za vrijeme rata. Također je istakao da je kao kum Kluba posebno ponosan na sve što su članovi u proteklom razdoblju učinili i zadržali od prvog dana visoku razinu humanitarnog djelovanja.

Aktualni guverner Goran Šarić obratio se skupu porukom, kako Lions club Osijek svakako može biti primjerom služenja potrebitima, upravo u duhu Etičkog kodeksa Lionsa. Izrazio je posebno zadovoljstvo što Klub čini i na planu obnove članstva, podmlađivanjem svojih redova, o čemu svjedoči i današnji prijem sedam novih mladih članova.

Potom su se za govornicom izredali svi nazočni pastguverneri, predstavnici Lions klubova, mahom iz Regije 'Istok', te predstavnik Udruge slijepih Osječko-baranjske županije g. Varvodić.

Uslijedila je svečanost primanja sedam novih članova. To su: Vjenceslav Arambašić, Daniel Haman, Vanja Hmelik, Damir Kujundžić, Ivan Ružić, Zoran Škorić i Ivan Štefanac. Lajonističke insignije uručio im je guverner Goran Šarić.

Šestorici osnivača Lions cluba Osijek – charter članovima Marku Bagariću, Anti Erslanu, Radoslavu Galiću, Šimi Nevidalu i Antunu Tucaku, kao i za teško bolesnog Antu Bilonića, posebne jubilarne značke predao je također guverner Goran Šarić.

Cijelo vrijeme svečane sjednice na velikom ekranu „vrtila“ se powerpoint prezentacija o radu i aktivnostima Lions cluba Osijek, a na samom kraju svečanosti prikazaan je i film o osnivanju Kluba prije 25 godina. Ova lijepa svečanost završena je prigodnim domjenkom i nadasve ugodnim druženjem članova Lions cluba Osijek sa svojim gostima. – š.

 

DodatakVeličina
25 god LC Osijek brošura.pdf3.86 MB
Galerija: