Na središnjem valpovačkom trgu održana 7.grahijada Lions cluba Valpovo-Belišće.

Na središnjem valpovačkom trgu održana 7. grahijada Lions cluba Valpovo-Belišće.

Ova je humanitarna manifestacija opet okupila velik broj sudionika – što izravnih, što simbolično uključenih, ali s istim ciljem – pripomoći prikupljanju novca za nagrađivanje najboljih učenika Srednje škole u Valpovu.

Sudjelovali su LC Našice, s kuharom Darkom Mikičićem – Mikom, LC Vukovar, za koje je kuhala Kristina Glumac, LC Valpovo-Belišće sa sedam ekipa s kuharima Stjepanom Mišincem- Miškom, Tomislavom Štruklecom –Cobrom, Ignjom Ivanovićem, Draganom Cvenićem, Draganom Čičkom, Jozom Berečićem i Miroslavom Andrišićem, ekipa Grada Valpova s kuharom Markom Jukićem i ekipa Srednje škole s kuharom Željkom Kuševićem.

U popratnom su programu sudjelovale Gradske mažoretkinje i mladi tamburaši Srednje škole Valpovo, „Traženi“, koji su nastupali s već afirmiranim Stjepanom Jeršekom - Štefom, jednim od članova Ocjenjivačkog suda, uz Damira Šterijeva i Daliu Bošnjak.

Iako je cijela manifestacija bila revijalnog karaktera, s jedinim ciljem, da kroz zabavu i druženje prikupi novac za pomoć uspješnim učenicima – prema prosudbi ocjenjivačkog suda, najbolji je grah skuhao dr. Miroslav Andrišić. Svoju je nagradu velikodušno poklonio ekipi iz Našica, koja je osvojila treće mjesto, a drugo je mjesto osvojila ekipa iz Vukovara.

Ekipa Drage Cvenića osvojila je posebnu nagradu za najuređenije kuharsko mjesto, jer je, između ostaloga, njegova ekipa na trgu osvanula s tradicionalnim šporetom.

Cijela je manifestacija bila popraćena dobrim raspoloženjem i prigodnom ponudom proizvoda Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što je cijeloj manifestaciji dalo prizvuk tradicionalnog vašara.

Vladimir Vazdar

 

Galerija: