Lionsi zone I Regije Jug prikupili sredstva za udrugu Zvono

Lionsi zone I Regije Jug prikupili sredstva za udrugu Zvono

Na novogodišnjem druženju Lionsa Zone I Regije Jug prikupljena su sredstva za udrugu osoba s intelektualnim teškoćama

Novogodišnje druženje Lionsa Zone 1 Regije Jug: LC Split, LC Marjan, LC Salona i LC Dioklecijan, održano 09. prosinca 2016. godine proteklo je u blagdanskom ozračju uz uspješnu humanitarnu akciju.

Nakon pozdravnih riječi guvernera Distrikta 126 Gorana Šarića i predsjednika Zone 1 Roberta Vulića, svečano su uručena internacionalna priznanja dodijeljena od strane IPIP Dr. Jitsuhiro Yamada Club Excellence Award“ Lions klubu Split i prošlogodišnjem predsjedniku Robertu Vuliću na iznimno uspješnom radu i predsjedavanju Klubom. Član LC Split, Dragan Bolanča dobio je „Membership Award”  za vrijedan doprinos u osnaživanju članstva u Lionsima. Predsjednica LC Dioklecijan Ksenija Mrković najavila je veliku humanitarnu akciju "SolidarnoST" koja će se održati 17. prosinca 2016. godine u Salonu "Galić" u Marmontovoj ulici u Splitu od 9,00-18,00 sati. Sva sredstva prikupljena ovom prodajom rabljene odjeće LC Dioklecijan namijenit će Udruzi "MoSt" za socijalnu samoposlugu.

Predsjednik LC Salona Damir Boban najavio je petnaesti Božićni humanitarni koncert za štićenike doma sv. Rafael u organizaciji LC Salona 15. prosinca 2016. godine u 20,00 sati u Domu kulture Zvonimir u Solinu na kojem će nastupiti KUD Filip Dević, Vokalisti Salone, Plesna grupa Lambada i Matko Jelavić.

Poseban gost druženja bio je Goran Račić, guverner hrvatskog Rotary Districta 1913, još jedne velike internacionalne udruge, s Lionsima komplementarne u nesebičnom dobrotvornom radu.

Svečanom tonu ovog druženja doprinio je koncert mladih muzičara, koji su vrlo nadareni klasični glazbenici, Matee Beotić (violina), Elene Vergaš (violina) i Denija Ercega (gitara) u organizaciji člana LC Split Damira Vesanovića. Ovom prigodom predstavili su se u interesantnom "crossover" izdanju. Tako su vlastitim aranžmanima pjesama Hallelujah (Jeff Buckley),  Nights in white satin (Moody Blues), Fly me to the moon (Frank Sinatra) te Stand by me (Ben E. King) uspješno kombinirali elemente klasične i popularne glazbe te nam pružili nesvakidašnji glazbeni doživljaj koji nas je ugodno iznenadio. Kako druženja Lionsa neizostavno imaju humanitarni karakter, tako se i ovom prigodom nije zaboravilo na one koje nisu imali sreću izvući dobre životne karte. Stoga su se klubovi dogovorili usmjeriti prikupljena sredstva u iznosu od 4000,00 kn

Udruzi Zvono koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama. Sredstva su prikupljena humanitarnom lutrijom u organizaciji LC Marjan za koju su poklonima participirali navedeni klubovi Zone 1.

Zadovoljstvo zbog susreta s dragim Lionesama i Lionsima iz drugih klubova Zone I koji su se na istom mjestu okupili nakon dugo vremena, ovom je novogodišnjem druženju dalo dodatnu dimenziju. Uz ćakulu, prisjećanje na prošle i planiranje budućih i služenja i druženja, Lionsi su svima poželjeli blagoslovljene blagdane i sretnu nadolazeću 2017. godinu.

Galerija: