Lionsi Regije zapad obilježili završetak stare i početak nove Lions godine

 Lionsi Regije zapad obilježili završetak stare i početak nove Lions godine

U nedjelju 03.07.2016 g. na brodu Sveti Mauro u Poreču nas 60 Lionsa iz  LC Poreč,LC Novigrad i LC Pula te iz LC Lovrana i LC Opatije i njihovih prijatelja  obilježili smo kraj Lions godine 2015-16, kao i ulazak u 2016-17 Lions godinu.

U toku plovidbe prema Limskom kanalu obavljene su primopredaje dužnosti predsjednika LC Poreč i Novigrad. U Poreču je novi - stari predsjednik Jusuf Šehanović, a u Novigradu je Željka Gucunskog zamijenila Aleksandra Michelli. Novi predsjednici su naglasili svoju predanost Lionismu i da će uložiti sve svoje snage za dobrobit svojih klubova.

Na maloj svečanosti članu LC Poreč Danilu Sredanoviću je uručeno najviše priznanje u Lionsima Melvin Jones, kao i nekolicini članova priznanja Guvernera Dražena Melčića.

Zatim su uručeni značka i certifikat novom članu Lions kluba Poreč Wolfgangu L. Elleru i njegovoj sponzorici Snježani Vidović.

Na naše zadovoljstvo sa nama na brodu je bio i PDG Slovenije Slavko Stošicki sa suprugom Metkom kome je tajnik D-126 Zlatko Janković-Miloš u ime Guvernera Gorana Šarića uručio zastavicu i značku Guvernera našeg Distrikta , a on nas je pozdravio u ime Lionsa Slovenije i nama poklonio jednu svoju fotografiju za prodaju na aukciji u humanitarne svrhe.

 Na kraju svečanosti održana je primopredaja dužnosti RC i ZC u regiji Zapad, Đek Šurija je predao dužnost RC Borisu Jugovcu iz LC Poreč koji će zajedno sa ZC Miloradom Stanićem iz LC Lovrana i Vladom Gambocom iz LC Novigrad voditi našu regiju u Lions godini 2016-17.

Prelijepi brod Sveti Mauro nas je doveo do Limskog kanala gdje smo izašli i pogledali Piratsku pećinu i uz slasan objed smo zatim krenuli nazad prema Poreču uz dvije numere našeg člana Saše Dejanovića na gitari i uz našeg vjernog pratioca Mirzu na klavijaturama i njegovog kolegu na saksafonu.

Ovo je bio još jedan praznik Lionsima i prelijepo druženje dobrih Lions prijatelja.

Galerija: