Lionsi Hrvatske donirali veći broj kućica i obišli područja pogođena potresom

Lionsi Hrvatske proteklog vikenda isporučili 5 kućica na području pogođenim jakom potresom

Zahvaljujući donacijama pojedinih klubova za po jednu kućicu (LC Gea, LC Kaptol i LC Slatina zajedno sa gradom Slatina) ali i velikom odazivu svih članica i članova Lions Distrikta omogućena je brza nabavka i isporuka čak 5 kućica za isto toliko broj obitelji na području Banovine koje je bilo pogođeno jakim potresom. Zajedno sa kućicom koju je ranije samostalno donirao LC Zagreb, to je već 6 kućica, a povrh toga su pojedini članovi Lions Distrikta 126 Hrvatska već putem svojih poduzeća ranije donirali još 3 kućice. I drugi klubovi imaju razne inicijative i samostalno obilaze području ugroženo potresom, šalju pomoć i pomažu pojedincima da što lakše prebrode teškoće.

Kućice su stigle i bile isporučene i montirane kod obitelji bez upotrebljivog krova na glavi u četvrtak, petak i subotu.

Delegacija hrvatskih Lionsa iz više klubova, predvođena guvernericom Vinkom Mitrović bila je na licu mjesta i pobrinula se da svaka od kućica dođe do najpotrebitijih većih obitelji s djecom i time im osigurala topao i suh smještaj jer više nisu mogli boraviti u svojim razrušenim ili jako oštećenim domovima.

Lionsi Hrvatske i dalje prikupljaju sredstva a treba naglasiti da su se Lionsi iz cijele Europe odmah odazvali i da su u ovih 10 dana nakon potresa već u sumi donirali iznos koji je dosegao 1 milijun kuna. Treba napomenuti da se akcija prikupljanja sredstava u tim zemljama i dalje nastavlja i da očekujemo da se ta pomoć još poveća.

Također je i LCIF već donirao 10.000 USD kao hitnu pomoć, i dodatno će objaviti na svojim stranicama i tzv. emergency appeal (hitan poziv), instrument kojim doseže Lionse iz cijelog svijeta i poziva da pomognu svojim donacijama.

Galerija: