Lions klub Zadar - ljepši Uskrs za 26 obitelji

Lions klub Zadar - Ljepši Uskrs za 26 obitelji

Uoči Uskrsa, u srijedu Velikog tjedna zadarski su Lionsi i ove godine proveli svoju tradicionalnu akciju „Za ljepši Uskrs svima“. Radost velikog blagdana podijelili su sa svojim sugrađanima, socijalno ugroženim obiteljima pogođenim teškim životnim nedaćama i siromaštvom. Uručili su im pakete u kojima su bile  namirnice dobro došle za  uskršnje dane – svježa i konzervirana riba, šunke, pogače, mlijeko i mliječni proizvodi,  brašno, šećer, ulje, jaja, voćni sirupi, riža i tjestenina. Uz to i razne higijenske potrepštine – deterdženti, sapuni, šamponi, sredstva za čišćenje, a za djecu još čokolade, keksi i slikovnice. Vrijednost cjelokupne donacije premašuje 40.000 kuna.

Lions klub Zadar tu akciju, u suradnji s gradskim Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo, provodi već 13 godina, a ove je godine njome bilo obuhvaćeno 26 obitelji s ukupno 90 članova. U mnogo slučajeva radi se o samohranim majkama, obiteljima s bolesnom djecom i osobama starije životne dobi. Zajedničko im je da žive uglavnom od socijalne pomoći. Mnoge se od njih već godinama uoči Uskrsa susreću sa zadarskim Lionsima, a paketi koje u tim prigodama dobiju uistinu im, kažu,  uljepšaju blagdan, vraćaju osmijeh na lice i vjeru u ljude. Uvijek se, na žalost, pojavi i pokoja nova obitelj, ove je godine to bila obitelj u kojoj je devetero djece, a po prvi put su paketi otišli i u zadarsku Sigurnu kuću.

Spremnost za pomaganje kako bi nekim obiteljima Uskrs bio barem malo ljepši,  i ove su godine, uključujući se svojim donacijama u akciju Lions kluba Zadar, pokazali: Cromaris, Mardešić, Dukat, Vražap, Vrana, Foša, Sarag, Maraska, Plodine, Velpro, Forum, Dupin, Trgotrans, Vrbovec i INKO centar.

 

 

Galerija: