LC ZRINJEVAC - SVEČANO POSTAVLJENA PRVA PAMETNA SOLARANA KLUPA

Donacija LC Zrinjevac

Prva pametna solarna klupa u gradu Zagrebu svečano je postavljena 21. lipnja 2016.  ispred Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom postavljanju solarne klupe osim članica lC "Zrinjevac", lionsa iz LC Griča i LC Zagreba nazočili su drugi brojni uzvanici,  prorektori Sveučilišta,  a domaćin je bio prof. dr. Damir Boras, Rektor Sveučilišta u Zagrebu. 

Dvije pametne solarne klupe  studentima Sveučilišta u Zagrebu  donirle su lionese, članice    LC  „Zrinjevac“ s  ciljem poticanja  većeg korištenje zelenih i održivih tehnologija. Solarna klupa inovativna je ideja i projekt  mladog inovatora Ivana Mrvoša iz Solina. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta.

 Darovanjem  dviju solarnih klupa Sveučilištu u Zagrebu Lc "Zrinjevac" ostavario je  jedan  je od četiriju ciljeva koje je LC International istaknuo u svom programu u povodu proslave 100 godinu djelovanja Lions  u svijetu. Sredstva za donaciju prikupljena su na humanitarnom koncertu „La Primavera“ koji je u travnju ove godine održan u koncertnoj dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na kojem je nastupila sopranistica Antonella Malis uz glasovirsku pratnju profesora Vladimira Babina.

Program svečanoga postavljanja prve solarne klupe ispred zgrade Rektorata započeo   obraćanjem idejnog začetnika ovog projekta Ivana Mrvoša, nakon čega  su se prisutnima isped lionsa  obratiti  predsjednica  LC „Zrinjevac“ Vesna Boinović-Grubić i PD Guverner, Ivica Jakić te kao domaćin svečanosti ,  prof. dr. Damir Boras, Rektor Sveučilišta u Zagrebu koji se zahvalio na donaciji. 

Glazbeni program   na električpnoj gitari  virtuozno je izveo  14-godišnji polaznik Rock Akademije u Zagrebu, Ante Škurla.

Inovator Ivan Mrvoš  prisutnima  je prezentirao  performanse solarnih klupa, što je izazvalo pozornost svih nazočnih .  Drugu solarnu klupu   Klub će Sveučilištu u Zagrebu svečano  darovati na dan otovrenja Europskih sveučilišnih igara u srpnju ove godne.

Mnogobrojni mediji su  popratili ovo svečano postavjanje prve solarne klupe u Zagrebu nakon čega je slijedilo davanje izjava za medije i   gostovanje članica  u pojedinim tv studijima.

 LC "Zrinjevac" sa  sloganom 

WE SERVE.

 

 

 

 

Galerija: