LC Zadar: Pomoć djeci i stradalima u potresu

Pomoć djeci i stradalima u potresu

Lions klub Zadar se odmah nakon razornog potresa odazvao pozivu Guvernerice za pomoć stradalima na području Banovine. Od sredstava što su ih uplatili članovi Kluba te prijatelji koje su pozvali da im se pridruže, dio je uplaćen na račun što ga je za te namjene otvorio District, a dio je uplaćen Lions klubu Sisak. Njegovi će članovi najbolje znati kako rasporediti sredstva ljudima na teško pogođenom području na kojemu djeluju.

Prijatelji su zadarskim Lionsima pomogli i uspješno okončati akciju koja je krajem prošle godine pokrenuta za pomoć  najmlađim sugrađanima, onima kojima je potrebno bolničko liječenje, a boravak nekog od roditelja uz njih im  u svakom pogledu pomaže. Odjel za pedijatriju zadarske Opće bolnice u cijelosti su opremili novim te obnovljenim ležajevima koje na tom odjelu trebaju roditelji kako bi, svojim bolesnim mališanima, boraveći danonoćno uz njih, pružili sigurnost i olakšali im vrijeme u bolničkom okruženju. Za dva apartmana na Odjelu nabavljeni su novi trosjedi a u preostalih deset soba obnovljeni su, odnosno tapecirani postojeći ležajevi. U realizaciji te velike akcije pomogli su im, između ostalih, Bastion dizajn d.o.o. i Coffee&Cake Zadar, a zadarska tvrtka Donat design koja je tapecirala ležajeve, uz financijski doprinos potrudila se izabrati materijale koji unose vedrinu u dječje bolesničke sobe. Članovi Lions kluba Zadar iznimno su ponosni što su svoju tradicionalnu Božićnu akciju, unatoč svim teškoćama što ih je prošla godina donijela, usmjerili na dječji bolnički odjel i omogućili roditeljima ugodniji i udobniji boravak sa svojom djecom u bolnici.  Sve će to i njima i osoblju na Odjelu, barem malo ublažiti svakodnevicu.

Članovi Lions klub Zadar su se, uz to, uključili u akciju svojih jadranskih susjeda i od Lions kluba Šibenik naručili deset poklon paketa vezanih uz projekt „More“, svjesni da otpad, osobito onaj plastični, prijeti i moru i svima koji uz njega i od njega žive.  

Galerija: