LC Zadar - otvoren "ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2017"

LC Zadar - otvoren "ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2017"

 Za mlade,  nadarene glazbenike

Koncertom zbora HPGD-a Zoranić u utorak, 13. lipnja, počeo je još jedan  Zadar classic open air, festival glazbe na otvorenom. Festival već pet godina organizira zadarski Lions klub, od ovoga ljeta zajedno s Turističkom zajednicom grada Zadra koja je i do sada pružala veliku potporu zadarskim Lionsima u tom humanitarnom projektu.

Na prva četiri festivala sredstva su se prikupljala za obnovu i uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači koja je u veljači ove godine, nakon opsežnih radova, svečano otvorena. Lionsi su tijekom protekle četiri godine organizirajući ljetni festival Zadar classic open air i brojne druge akcije, prikupili više od 120.000 kuna te, što je još važnije, svojim aktivnostima stalno upozoravali na potrebu uređenja te, Zadranima iznimno značajne dvorane, nekada središta glazbenih zbivanja u gradu. Svega nekoliko mjeseci nakon njena ponovnog otvaranja, pokazalo se da će koncertna dvorana opet postati pravi hram glazbe.

Građani su festival odlično prihvatili pa su Lionsi odlučili nastaviti s njim, a prikupljena sredstva od ove godine namijeniti mladim i nadarenim glazbenicima koji trebaju financijsku pomoć za školovanje i usavršavanje. Na Festivalu, kao i prethodnih godina, i nastupaju uglavnom mladi zadarski glazbenici različitih profila i usmjerenja. Na nekoliko gradskih lokacija ovog će se ljeta organizirati ukupno 12 koncerata, a sredstvima prikupljenim od dobrovoljnih priloga posjetitelja, nekom mladom glazbeniku pomoći u daljnjem školovanju.

 

Galerija: