LC Vukovar: Putopisno predavanje i promocija knjige

U hotelu Lav u Vukovaru, u organizaciji Lions kluba Vukovar, održano je putopisno predavanje Tomislava Perka pod nazivom "7 godina na cesti".

Perko je poznati putopisac, "dobri duh hrvatske putopisne scene" (Šalković), autor dviju knjiga: 1000 dana proljeća” i nedavno izašle “1000 dana ljeta”, u kojima govori o svom životnom putu od brokera i studenta ekonomije do avanturista koji uz minimalno novca, autostopirajući i spavajući uz pomoć Couchsurfinga, obilazi cijeli svijet.

Perko je u gotovo jednosatnom predavanju pred 140 zainteresiranih sudionika iznio svoju životnu priču, donio pregled najvažnijih pothvata te se dotaknuo sadržaja svojih knjiga. Sve je potkrijepio savjetima te potaknuo prisutne da i sami razmisle o putovanju i ispunjenju vlastitih životnih želja.

Knjige Tomislava Perka teško je svrstati u jedan žanr. Njegova putopisna proza, koja je lišena širokih povijesno-geografskih opisa, gotovo je bliska autobiografiji, a pisana na način da nalikuje na fikciju. Jer ovdje nije riječ o pojedinim zemljama i njihovim raznolikostima, nego se naglasak stavlja na međuljudske odnose, ljubavnu priču, rušenje stereotipa, promjenu uvjerenja, izlazak iz navika i pravila, sazrijevanje, pronalazak sebe.

LC Vukovar se zahvalio svim sudionicima na zaista velikom odazivu, te posebno prof. Kristini Kristek na angažmanu. Program je uspješno vodila i moderirala dr.sc. Tijana Pavliček, članica kluba.

 

Fotto album možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

14.jpg

Galerija: