LC Vukovar: Nastavak projekta "Halo pomoć"

Ovih dana završava jednogodišnji pilot projekt Lions kluba Vukovar pod nazivom „Halo pomoć“ u ukupnoj vrijednosti 23.110,00 kuna.  Projektom je obuhvaćeno 14 osoba u potrebi sa područja grada Vukovara. Partneri u ovom projektu su Grad Vukovar i Centar za pomoć i njegu „Primum“ iz Vukovara.

„Halo pomoć“ je inovativnom obliku skrbi za starije i nemoćne osobe kao i osobe s  invaliditetom koji do sada ima samo nekoliko gradova u Hrvatskoj,  a u zemljama Europske unije ovakav vid podrške je uobičajen za osobe u potrebi. 

Ovih dana se vode intezivni pregovori sa predstavnicima Grada Vukovara, predvođeni  Pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, gospođom Anom Živanović. Dogovoren je nastavak projekta sa tendencijom da su u projekt uključi ukupno 35 osoba.
 
Poglavarstvo Grada Vukovara i gradonačelnik grada Vukovara, gospodin Ivan Penava prepoznaju potrebe ranjivih skupina i osoba u potrebi  te će i ove godine grad Vukovar sufinancirati projekt u iznosu većem od 20.000,00 kuna. Narednih dana se očekuje i svečano potpisivanje sporazuma o sufinanciranju.
 
Lions klub Vukovar, kao nositelj projekta, uložit će za nabavku novih uređaja i usluge monitoringa dodatnih 15 tisuća kuna.
 
Danas je u Maloj vijećnici gradskog poglavarstva, voditeljica projekta i članica LC Vukovar Ivana Buday  održala predavanje o važnosti projekta „Halo pomoć“ gerontodomaćicama, koje preko programa javnih radova Grada Vukovara  provode program pomoć u kući.
 
 
 
Vaš LC Vukovar

 

Galerija: