LC Vukovar: III. Međunarodni turnir u pikadu za slijepe osobe

U subotu, 15. listopada 2016. godine  Lions klub Vukovar je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa i 100 godina LCI organizirao humanitarni, treći po redu Međunarodni turnir u pikadu za slijepe osobe. U natjecateljskom dijelu turnira sudjelovalo je 6 ekipa slijepih i slabovidnih osoba iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, kao i ekipa Lions kluba Vukovar.

Natjecanje je održano u hotelu Lav u Vukovar. Prvoplasirana je ekipa slijepih i slabovidnih iz Vukovara. Drugo mjesto i srebro pripalo je ekipi iz Tuzle, dok se s brončanim odličjem kući vraća ekipa iz Novog Sada. Redoslijed ostalih ekipa: 4. Vinkovci, 5. Celje, 6. Beograd.

Isti dan, u pješačkoj zoni u centru grada od 9:00 do13:00 sati bio je postavljen štand gdje su slijepe i slabovidne osobe iz VSŽ osobe izložile pomagala s kojima se služe u aktivnostima svakodnevnog života te suvenire od keramike koje sami izrađuju. Više stotina naših sugrađana posjetilo je štand.

 „Obilježavanjem Međunarodnog dana bijelog štapa želja nam je bila senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreću slijepe osobe u svakodnevnom životu, pokušati pridonijeti rješavanju istih te pokazati kako su i oni, iako osobe s invaliditetom, punopravni članovi naše zajednice", istaknula je Kristina Glumac, predsjednica vukovarskih Lionsa, dodajući kako se mnogi iznende kada vide kako slijepe osobe u pikadu s lakoćom pogađaju brojeve potrebne za dolazak do nule i pobjede.

Predsjednik Udruge slijepih VSŽ Ivan Ćavar zahvalio se LC Vukovar na organizaciji ovog turnira i izrazio oduševljenje što se ovdje okupilo šest ekipa, i što mogu pokazati sugrađanima svoja pomagala i radove od keramike koje sami izrađuju. Također se zahvalio tvrtci Mega Elelektronika d.o.o. iz Vukovara na pruženoj logistici u pikado aparatima.

Ispred Grada Vukovara skup je pozdravila prof. Ana Živanović, pročelnica UO za društvene djelatnosti te zajedno sa Ivanom Đurić iz UO za obrazovanje i šport Vukovarsko-srijemske županije izvela početna bacanja, s povezom na očima i time otvorile ovo međunarodno natjecanje.

Nakon uručenja odličja i pehara uslijedilo je zajdničko druženje uz prigodni domjenak.

Natjecatelji su se zahvalili organizatorima te izrazili želju za skorim ponovnim susretom.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar

Galerija: