LC Vukovar: Biciklisti i djeca za Vukovar

Povodom 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Lions klub Vukovar u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" iz Osijeka , Veleučilištem Lavoslav Ružička Vukovar i Lions Districtom -126 Hrvatska  organizirali su već  tradicionalnu, osmu po redu,  rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara pod nazivom „Biciklom – Tragom sjećanja 2020.“.

- Ove godine u povudu 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara organizirali smo ovu tradicionalnu vožnju po osmi puta. U ovim pandemijskim uvijetima željeli smo nastaviti ovu tradiciju, iz Osijeka je krenulo 37 biciklista, a mi smo ih dočekali u Studentskom domu Leopold uz prigodan program, a nakon toga nastavili smo s biciklističkom vožnjom do Vodotornja te do Ovčare gdje smo položili vijence i upalili svijeće, rekao je RC Željko Đekić, tajnik Lions kluba Vukovar.

Nakon što su biciklisti stigli u Studentski dom Leopold u Vukovaru, uz domaćinstvo dekana gospodina Željka Sudarića,  i prigodnog obraćanja predsjednika URB Kotrljaneri gospodina Zvonimira Lendića i predsjednika LC Vukovar Igora Tota,  uslijedila je i dodjela nagrada učenicima iz cijele Hrvatske koji su se odazvali na natječaj 'Napiši pjesmu, osvoji bicikl'.

Iako nagrađeni učenici i njihovi mentori nisu mogli fizički sudjelovati na dodjeli nagrada zbog pandenije uzrokovane SARS-CoV-2, ipak su bili u Vukovaru putem Zoom aplikacije. Njih šezdesteak sudjelovalo je uživo u dvosatnom program te pročitali svoje nagrađene radove.

“Ove godine je pristigao uistinu velik broj radova, a razlog je što smo pvi puta proširili natječaj na cijelu Hrvatsku. Pristiglo je 402 rada iz 93 škole što je bio veliki izazov za cijelo stručno povjerenstvo. Ova godina je najkvalitenija godina do sada pa je samim time i izbor bio teži. Prvu nagradu, bicikl, osvojio je učenik Karlo Kunjas iz Šenkovca. Zatim ove godine imamo dva druga mjesta za koje je nagrada bila romobil. Nagrade za drugo mjesto osvojile su učenice Lucija Smićić iz Vukovara i Antonela Milovac iz Starigrada. Budući da je na natječj pristigao velik broj radova odlučili smo za treće mjesto nagraditi 16 učenika te 10 posebnih priznanja, rekla je Tijana Pavliček, dopredsjednica Lions kluba Vukovar. i predsjednica Izbornog povjerenstva.

 

Nagrade odlaze u osnovne škole u Hercegovcu, Kotoribu, Ivanovce, Zagreb, Sesvete, Vukovar, Zadar, Pakoštane, Tovarnik, Vugovec-Kašina, Dugave, Krnjak. Osijek, Bjelovar, Ozalj, Brdovec, Viljevo, Vinkovce i Jelkovec.

Popis škola sudionika natječaja  i nagrađene radove možete pogledati OVDJE

 

 

Vaš LC Vukovar

Video: 
See video
See video
Galerija: