LC Mursa u predblagdanskim humanitarnim akcijama

LC Mursa u predblagdanskim humanitarnim akcijama

Mursice su i ove godine bile vrijedne i mnogo toga učinile kako bi predstojeće blagdane obiteljima u potrebi učinile ljepšim. Prema receptima svojih baka i mama napravile su mirisne  i vrlo ukusne kolačiće - njih preko 4500! Voditeljica ove tradicionalne akcije bila je Mursica Mirjana Jakšić, pod čijim budnim okom su ostale članice izrađivale kolačiće. Pakovale su ih u ručno oslikane staklenke ukrašene prigodnom čestitkom te iznijele na štand 15. prosinca 2018., u okviru manifestacije „Advent u Osijeku 2018.“, u Parku kralja Petra Krešimira IV. u blizini gradskog klizališta „na Sokolu“. Brojni građani podržali su ovu akciju te su u svega sat i pol vremena sve staklenke zamijenjene za donacije. Humantarne donacije prikupljene u zamjenu za staklenke kolačića namijenjene su  mnogočlanim obiteljima u potrebi.

U prilogu se nalaze fotografije s veselih, raspjevanih radionica izrade kolačića i humanitarne akcije na Adventu u Osijeku. Na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=N7-nY85-rJ8 je prilog iz vijesti Slavonske televizije koja je popratila ovu humanitarnu akciju.

LC Mursa godinama pomaže Udrugu gluho - slijepih i slabovidnih osoba u Osijeku. Prema svojim mogućnostima više puta smo im kod raznih njihovih potreba, a oni su to prepoznali i  prilikom proslave 70. godina svog postojanja dodijelili nam zahvalnicu na koju smo ponosne. Mursice će i dalje humanitarno pomagati slijepe i slabovidne osobe svoga grada.

20. prosinca 2018. organizirale smo dvije vožnje Božićnim tramvajem za 70-ero djece iz Osnovne škole Popovac, Baranja, kojom prilikom će im biti uručeni i prigodni darovi kako bi i oni osjetili radost veselih blagdanskih događanja.

Galerija: