LC Mursa u božićnome raspoloženju - Božić za 1200 ruku, 1200 poklona

 Božić za 1200 ruku, 1200 poklona

LC Mursa u božićnome raspoloženju

Blagdani Božića i Nove godine su već za nama i uobičajeni ritam naših dnevnih obveza sve više ulazi u svoju redovitu kolotečinu. Sjećanja na božićne dane kada smo razveselile ne samo naše obitelji, već djecu, beskućnike i žitelje grada Osijeka. Osmijeh i želja da našu božićnu priču podijelimo s vama, dragi naši Lions prijatelji.

Tradicionalno o Božiću prvo posjetimo Dom sv. Vinka koji vodi Caritas naše nadbiskupije. Dvadeset i dvoje beskućnika, njihove životne priče pune tuge, svakodnevne borbe za opstanak i tračak optimizma kada vide, nisu zaboravljeni. Raduju se pripremljenim poklonima. Dvadeset i dvije kutije vrijedne Mursice predaju potrebitima; tople čarape, papuče, donje rublje, stisak ruke i osmijeh.

Idemo dalje. Spustila se noć i čeka nas božićni tramvaj osvijetljen s trideset tisuća žaruljica. Ispred tramvaja uzbuđena djeca s roditeljima željno čekaju ulazak u božićnu bajku s dobrom vilom, djedom Božićnjakom i blještavim poklonima koje je donirao Kandid, a priredile vrijedne ruke naših članica. Uz pomoć Žita d.o.o, Ricarda d.o.o i nekoliko osnovnih škola, osmislile smo nezaboravni projekt vožnje djece božićnim tramvajem. U četrdeset i pet minuta koliko traje vožnja, djeca slabijega materijalnog stanja, slušaju priče o Božiću, pjevaju, smiju se i sudjeluju u toj čarobnoj priči. Dovoljno je reći, mnogima od sveukupno devedeset djece, ovo je bila prva vožnja tramvajem. Posebno smo se radovale da je naš prijateljski klub Valpovo-Belišće prihvatio poziv i doveo u Osijek djecu iz O.š. Petar Katančić iz Valpova, djecu koja nisu krila svoje oduševljenje.

Svi mi imamo svoje snove. Lionsi ispunjavaju svoje snove u pomaganju i služenju bližnjima. Djeca tek počinju sanjati. Možda će im snovi iz božićnoga tramvaja pomoći u izboru svoje misije života. Sretna vam Nova godina, dragi Lionsi i Leići!

Nada Arbanas PDG

Galerija: