LC Mursa - Put bijelih ruža na Promenadi se nastavlja

Put bijelih ruža na Promenadi se nastavlja

 

 Lions klub Mursa je opet razveselio osječku javnost sadnjom bijelih ruža što se najbolje vidjelo velikim interesom medija koji su pratili taj događaj. Nismo odustale od bijelih ruža na Promenadi uz rijeku Dravu, šetalištu koje vole svi Osječani. Prošle godine smo zajedno s Unikomom zasadile tri stotine bijelih ruža pokrivki, ponosne da su se sve primile i jedva čekamo kada ćemo vidjeti tisuće nježnih, bijelih cvjetova uz tu našu veliku i moćnu rijeku.

U četvrtak, 16. ožujka, nastavile smo sa sadnjom, ovaj puta stotinu i osamdeset sadnica i na taj način nastavile put mira, čistoće i  ljepote poštujući i slaveći prirodu, naš grad i ideju poteklu 2012. godine. Tada, tri buduće guvernerice  iz tri različite, a opet bliske države, dogovaraju zajednički poduhvat kao trajno sjećanje i dar ljudima u našim zemljama. Danas je teško sa sigurnošću reći koliko je do sada posađeno ruža, ali put sigurno  vijuga od Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Italije do Austrije. Lionsi su ti koji ideje pretvaraju u djela svojom predanošću, voljom, upornošću i radom.

Nama, Mursicama,  ovaj puta su se pridružili Lionsi iz Vukovara ponosni na našu  hrvatsku i međunarodnu Aleju lipa zasađenu u Vukovaru i radosni za ostvarenje Puta bijelih ruža u Osijeku. Naša predsjednica, Vesnica Mlinarević, Nada Arbanas PDG, povjerenica Zita Ladocki Jularić i sve članice LC Mursa, sretne i razdragane, zajedno s radnicama Unikoma zasadile su naše ruže koje su stigle sve do Iktusa.

Nastavljamo u jesen s mislima kako je uistinu malo potrebno da bismo osjetili zajedništvo i uživali u ljepoti prirpde.

Lions Klub Mursa želi svim Lionsima i Leićima sretan i radostan Uskrs!

 

Osijek, 24.3.2016. godine                                                                                                     Nada Arbanas PDG

 

 

Galerija: