LC Mursa - prisustvovale koncertu Tamburaškog benda Bondersölj

LC Mursa - prisustvovale koncertu Tamburaškog benda Bondersölj

07. rujna 2016.članice LC"Mursa" Osijek prisustvovale su  koncertu  sa vrlo zanimljivim  i neobičnom glazbenim spojem , tamburaški  bend s klavirskom pratnjom.

Koncert je održan u  atriju  zgrade Glavne straže Muzeja Slavonije.

Tamburaški bend Bondersölj (u prijevodu na hrvatski: putujuća duša), uz klavirsku pratnju Alberta Varadija, vrsnog virtuoza i akademski obrazovanog glazbenika koji potječe iz stare romske obitelji, predstavio se raznovrsnim žanrovima glazbe, od tradicionalne glazbe naroda Karpatskog bazena do klasičnih i popularnih glazbenih standarda i evergreena.

Ovi mladi tamburaši dolaze iz Šoprona . Bend čine gradišćanski Hrvati, koji već niz godina imaju bogatu tradiciju njegovanja tradicionalne i umjetničke tamburaške glazbe.

Koncert je organizirao gospodin Franjo Pajrić koji će biti naš domaćin u Šopronu.

Naime, članice LC "Mursa" početkom studenog ograniziraju izlet u Šopron Šopron se nalazi u zapadnom dijelu Mađarske na granici s Austrijom, jugozapadno od Nežiderskog jezera. Od Beča je udaljen 60 km, a od Budimpešte 220 km.

Šopron je jedan od najstarijih i najljepših gradova u Mađarskoj. U staroj gradskoj jezgri pod zaštitom UNESCO-a razgledat ćemo  npr. zgradu pošte u stilu secesije, kuću Ujheljijevih, trg Ferenca Liszta, Dom kulture „F. Liszt“ u čijoj svečanoj sali je nekada nastupao i sam Liszt, sinagogu, gradsko kazalište, Vatrogasni toranj, Gradsku kuću, kip Svetog Trojstva, palaču Eszterhazy iz 15. stoljeća u kojoj se nalazi jedini muzej rudarstva u Mađarskoj i još puno toga….

Pridružit će nam se i naši prijatelji koje sa radošću prihvaćamo.

Uživat ćemo u Šopronu kao što smo uživali i na koncertu.

U prilogu imate program izleta i pozivamo sve lionse da nam se pridruže.

Tajnica  LC "Mursa"Ivanka Senčar

DodatakVeličina
osijek-sopron-izlet (2).doc70.5 KB
Galerija: