LC Mursa organizirao Humanitarni koncert Vokalnog sastava Brevis

LC Mursa organizirao Humanitarni koncert Vokalnog sastava Brevis

“I ovu Lions godinu provodimo radno i uz brojne aktivnosti obilježavajući 100 godina lionizma u svijetu. Između ostaloga članice LC Mursa organizirale su  humanitarni koncert Vokalnog ansambla Brevis, predvođen dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković uz klavirsku pratnju Davora Dedića,djevojačkog zbora Brevis sa dirigenticom Anjom Papo,te gošćom Ivankom Boljkovac , sopranisticom i nacionalnom prvakinjom HNK u Zagrebu” uz glasovirsku pratnju Darjane Blaće Šojat.

Koncert je  održan u nedjelju (4. prosinca) s početkom u 19 sati u atriju Arheološkog odjela Muzeja, u zgradi Glavne straže (Trg Sv. Trojstva 2).

Živo i svečano bilo je u nedjelju i u Osijeku, na Adventu u Tvrđi. Na Trgu Sv. Trojstva drugu adventsku svijeću zajedno su upalili operna diva - primadona Ivanka Boljkovac, Antoaneta Radočaj-Jerković, dirigentica Vokalnog ansambla Brevis, te Sofija Vidaković, predsjednica Lions kluba Mursa Osijek.

Nakon toga održan je koncert. Atrij je bio prepun, a gledaoci i naši gosti otišli su sa koncerta puni predivnih utisaka  koji će još dugo pamtiti.

Odnijeli su sa sobom osim divnih utisaka sa koncerta i naše staklenke punjene slasnim  božićnim kolačićima koje su članice pekle  u radionici koja je trajala 10-tak dana. Kolačiće su pekle prema vlastitim originalnim receptima i  zapakirale ih  u posebno pripremljene, i  vlastitim rukama ukrašene teglice.

  A sve to pod motom „...Što je Božić bez keksa, suhih kolača i sitnih nezaobilaznih slatkih grickalica“ .Osim što su čarobni i neodoljivi, ovi su keksići idealni   darovi, koji vrijede neusporedivo više od onih kupovnih, jer  rađeni su  srcem punim ljubavi.

Sav je prihod od donacija na koncertu, radionice kolača i noći kazališta ,  usmjeren  udruzi Mogu, beskućnicima Doma sv. Vinka i organiziranju vožnje Božićnim tramvajem i darivanjem božičnim poklonima  80-tak  socijalno ugrožene djece osnovnih škola iz Osijeka

Hvala svim donatorima,"Čarobnom timu","Novom agraru","Žitu", "Rikardu", "Kanditu", "Tržnici","NTL-u"

"Meggle-u" i svim građanima koji su prepoznali naš humanitarni rad i pridružili nam se u darivanju potrebitih.

 

Galerija: