LC Kontesa Nera „U susret životu“ in memoriam Helgi Vlahović Brnobić

„U susret životu“ in memoriam Helgi Vlahović Brnobić

Humanitarni koncert „U susret životu“ in memoriam Helgi Vlahović Brnobić održan je 15. ožujka 2017.g. u Maloj dvorani KDVL.

Kako je Helga posebno voljela glazbu i cijenila mlade umjetnike, to su sredstva od prodaje ulaznica namijenjena financijskoj potpori mladim talentiranim glazbenim umjetnicima. Ove godine sredstva su sumjerena mladom violinisti Zoranu Krpanu, na studiju druge godine Muzičke akademije u Zagrebu za kupnju violine.

Program je vodio Oliver Mlakar , njezin gotovo stalni pratilac. U koncert nas je uvela snimka Helginih najava i pjesma koju je najviše voljela. Toliko sjećanja i istinskih opisa njezinog rada je Oliver Mlakar često doveo publiku do suza. Gabi Novak, Zorica Kondža i niz mladih glazbenika dočaravao je svijet glazbe u kojoj je Helga u mladim danima i intimno uživala. U realizaciji koncerta, pored LC Kontesa Nera učestvovale su kćerke Renee Pea i Karla Brnobić Vojvodić.

Nije moguće zaboraviti Helgu i Olivera, kad su preuzeli vođenje Eurosonga 1990.g. Tko od građana nije zapamtio njezine nezaboravne komentare uz prijenos Novogodišnjeg koncerta iz Beča. Bila je svestrana voditeljica i realizatorica svojih programa. Ovaj koncert sjećanja na Helgu bio je doživljaj istinske ljubavi i najviših etičkih događanja.

 

Zagreb, 21.03..2017.g.

 

 

Galerija: